Barcelona

La celebració del Sónar, en mans d'un jutge a tres dies de l'inici del festival

Els muntadors d'escenaris, coneguts com a "riggers", estan en vaga i han portat als jutjats la contractació de personal que els substitueix

RedaccióActualitzat

Falten només tres dies perquè comenci el Sónar, un dels principals festivals de Barcelona, i la celebració del certamen ha quedat en mans de la justícia. El motiu és que ha arribat als jutjats el conflicte laboral amb els muntadors d'escenaris subcontractats per Fira de Barcelona, coneguts com a "riggers".

El col·lectiu està en vaga des del dia 11 fins al dia 20, i un jutjat ha admès a tràmit la denúncia dels muntadors per la contractació de substituts dels vaguistes, segons ha avançat RAC1. Ara, el jutge haurà de decidir si pren mesures cautelars. En funció de la decisió, pot perillar la celebració d'aquest festival referent de música electrònica i experimental.

 

El motiu de l'aturada és reclamar que la subrogació dels contractes dels "riggers" formi part del plec de condicions del concurs per a les empreses que organitzin esdeveniments a les instal·lacions de la Fira a Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.

Els treballadors denuncien que en el plec ara no hi ha cap mena de referència als seus contractes i consideren que aquests llocs de treball estan "en evident perill" i reclamen que es posi fi a la "precarietat" del sector.

El Sindicat de Riggers ha denunciat que, després de quatre dies de vaga, no ha tingut cap resposta de Fira de Barcelona i ha alertat que la institució "vulnera el dret de vaga" si contracta gent per substituir-los:

"És un acte molt greu que no ens afecta només a nosaltres, sinó els drets laborals de tots els ciutadans."

 

Protesta del col·lectiu de muntadors (ACN)


Un centenar de "riggers" es van concentrar diumenge davant la Fira de Barcelona per reclamar negociacions i avisar que defensaran el dret de vaga fins a aconseguir els "drets mínims per treballar a gust i amb seguretat".

En el cas del Sónar, l'empresa adjudicatària del servei és UTE Rigging. Fonts de Fira de Barcelona admeten contactes amb els advocats que representen els muntadors, però diuen que no preveuen seure a negociar amb els vaguistes. Les mateixes fonts afirmen que el contracte amb UTE Rigging preveu que es puguin contractar altres empreses, com ha passat, si aquesta no pot oferir el servei. I neguen, per tant, que s'estigui vulnerant el dret de vaga.

El Sónar s'ha de fer des d'aquest dijous fins dissabte. Habitualment es feia al juny, però aquest any, de forma excepcional, es fa al juliol perquè tot el mes de juny el recinte de Fira de l'Hospitalet estava ocupat per la fira de maquinària tèxtil ITMA.        
 

 

ARXIVAT A:
SónarMúsicaPrecarietat laboral
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut