El sol i la caloreta avancen

Diem adéu als ruixats i als núvols. L'anticicló s'acosta, el sol avança només al litoral central els núvols faran el ronso. La fresca matinal es convertirà en caloreta al migdia. Aquesta estabilitat atmosfèrica es mantindrà fins al cap de setmana.

Néstor GómezActualitzat

Si les restes de l'huracà "Eduard" van empènyer la pertorbació de l'oest de Galícia cap al Mediterrani, ara és l'anticicló el qui fa fora la borrasca del Mediterrani occidental i la desplaça cap als Balcans. L'arribada de l'anticicló ens donarà garantia de bon temps per al cap de setmana.

Adéu als ruixats i benvingut el sol. Els darrers ruixats marxaran per Tarragona de matinada i quedaran alguns núvols a la costa central. El sol agafarà protagonisme de bon matí i escamparà les poques boires matinals que quedin. A la tarda, continuarà el temps molt assolellat, amb núvols que faran el ronso al litoral central. Després d'una matinada ben fresca, les temperatures diürnes es mantindran ben suaus al migdia. El sol, que lluirà arreu del país, donarà una empenta a les màximes fins als 28 ºC.

La tramuntana bufarà durant tot el dia a l'Empordà, entre moderada i forta, amb cops superiors als 80 km/h. El mestral a les Terres de l'Ebre només bufarà fins al migdia.

I per als propers dies...

De cara al cap de setmana, l'estabilitat serà marcada. Amb l'arribada de l'anticicló, tornarà la calor de finals d'estiu i els ruixats s'allunyaran el que queda de setmana. Dissabte serà un dia amb força sol i la situació atmosfèrica començarà a canviar lentament a partir de diumenge, amb l'arribada de núvols a la costa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut