València

El socialista Ximo Puig promet el càrrec de president de la Generalitat Valenciana i demana a Madrid una millora del finançament

Ximo Puig defensa una reforma de la Constitució i avisa Mariano Rajoy que no tolerarà "més discriminacions" en el finançament

RedaccióActualitzat

En un acte a les Corts Valencianes, Puig ha promès el càrrec com a nou president de la Generalitat Valenciana, "amb lleialtat als valencians". Amb aquest acte s'escenifica el canvi de color polític a les més altes institucions valencianes després de vint anys de governs del Partit Popular.

Puig ha començat el seu discurs d'acceptació del càrrec amb una cita del cantant Raimon i ha celebrat que les fortes conviccions dels valencians "hagin obert les portes a un temps nou".

Durant la seva intervenció davant dels nous diputats valencians, Ximo Puig ha reclamat un millor tracte econòmic per al País Valencià, que afirma que en l'actualitat és discriminat. El nou president de la Generalitat Valenciana ha avisat Mariano Rajoy que no tolerarà "més discriminacions ni en finançament autonòmic ni en inversions de l'Estat".

El president de la Generalitat Valenciana s'ha compromès a liderar un govern "al servei de les persones" i a tornar el poder als ciutadans. En aquest sentit, Ximo Puig ha assegurat que el seu govern estarà presidit "per la regeneració ètica i la lluita contra la corrupció".

Ximo Puig ha acabat el seu discurs assenyalant que és el moment de reformar la Constitució "per renovar el compromís amb les noves generacions".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut