El sindicat SCIF difon instruccions als funcionaris per "protegir-se" davant l'1-O

"Comença a sospitar quan hi hagi contradicció entre el criteri del govern espanyol i el de la Generalitat", aconsella als funcionaris

RedaccióActualitzat

La Central Sindical Independent de Funcionaris (CSIF) ha difós un full informatiu sobre com han d'actuar els empleats públics si reben una ordre il·legal dels seus superiors davant del referèndum de l'1 d'octubre.

Aquest sindicat, majoritari a les administracions públiques espanyoles, però no a Catalunya, ho justifica perquè ha rebut nombroses consultes de funcionaris catalans sobre com han d'actuar l'1 d'octubre.

En aquest manual, el CSIF assegura als funcionaris que és l'únic sindicat que els protegeix "davant d'una situació que ells no han buscat", i diu que els altres "els posen en perill". El document l'han fet arribar a les conselleries de la Generalitat i, segons diuen, n'han informat el govern de Mariano Rajoy.

Sota el títol "CSIF sí que et protegeix davant d'una ordre il·legal", el sindicat fa un recull de les preguntes que es poden fer els treballadors públics davant la convocatòria del referèndum.

En cas que es rebi una ordre que generi dubtes sobre la seva legalitat, el sindicat recomana demanar-la per escrit per "deixar constància dels dubtes i cobrir-se les espatlles per després poder iniciar les actuacions legals oportunes". El sindicat es compromet a ajudar el funcionari a prendre mesures cautelars per suspendre el compliment de l'ordre.

El CSIF recorda que totes les ordres que vagin contra la Constitució i l'Estatut de Catalunya vigents "són manifestament il·legals" i que "quan la il·legalitat és manifesta, hi ha l'obligació d'incomplir-la".

 

"Comença a sospitar quan hi hagi contradicció entre el criteri del govern espanyol i el de la Generalitat. I protegeix-te. davant del dubte, recorda't d'anar al sindicat."

Anar al contingut