Aula d'una escola catalana
Aula d'una escola catalana

El sindicat majoritari a l'ensenyament se suma a la vaga del 8 de març

El 75% dels docents són dones, però el sindicat USTEC demana que els serveis mínims els assumeixin homes

Actualitzat

El sindicat majoritari entre els mestres de l'escola pública, la USTEC, se suma i convoca la vaga general de cara al 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Les dones representen un 75% del personal docent.

Tot i ser majoria en les plantilles, però, continuen notant discriminació respecte als seus companys homes a l'hora d'accedir als equips directius o en els requisits que es demanen en els nomenaments per a vacants, sobretot en període d'embaràs o pel fet de ser mares.

Des del sindicat demanen que, en la mesura que sigui possible, siguin els homes els que facin els serveis mínims de cara a dijous segons explica Teresa Esteve, de la Secretaria de la Dona.

"Es fa difícil perquè hi haurà dones que hauran d'assumir aquests serveis mínims, però si en algun centre educatiu el gruix del professorat decideix sumar-se a la vaga general, intentar si més no que els serveis mínims siguin assumits pels homes."

Els serveis mínims seran d'una persona de l'equip directiu per centre, un docent per cada sis aules a Infantil i Primària i un terç de la plantilla a les llars d'infants.

Comissions Obreres i la UGT convoquen vaga de dues hores en cadascun dels torns de treball.

En aquest cas les aturades es faran de 3 a 5 de la tarda a les escoles bressol, de 2/4 de 12 a 2/4 de 2 a la resta de centres i de 3 a 5 de la tarda en els centres que fan especialitat només de tarda.

Manel Pulido és responsable de la Federació d'Educació de CCOO i explica que també convoquen els docents a concentracions a cada municipi.

"Aquest és l'horari perquè el que volem és convocar concentracions a tots els ajuntaments a les 12 del migdia."


La Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya també dona suport a la vaga general.

ARXIVAT A:
Educació FeminismeIgualtat de gènere8M
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut