Imatge d'una classe d'escola infantil
Imatge d'una classe d'escola infantil
Barcelona

El sindicat majoritari a l'ensenyament dona suport a la vaga general de dimecres 8

Els dos sindicats majoritaris, CCOO i UGT, es mantenen, de moment, al marge de la iniciativa

RedaccióActualitzat

El sindicat USTEC-STEs, majoritari entre els docents, ha donat avui suport a la vaga general convocada per al pròxim 8 de novembre a Catalunya per la central minoritària Intersindical-CSC i ha cridat a participar en la jornada d'atur.

La Intersindical ha convocat la vaga general en protesta per la "regressió de drets socials" i la precarietat laboral a Catalunya, una decisió que la principal patronal catalana, Foment del Treball, portarà davant la justícia per demanar que es declari il·legal, perquè entén que obeeix a motius polítics i no laborals.

 


La crida a la vaga arriba després que l'Audiència Nacional decretés l'ingrés a la presó de l'exvicepresident del Govern Oriol Junqueras i d'altres set exconsellers, acusats dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació en el procés independentista.

També han recolzat la nova vaga sindicats minoritaris com COS i la secció d'educació de la CGT, mentre que els dos sindicats majoritaris, CCOO i UGT, es mantenen, de moment, al marge de la iniciativa.

L'ANC i Òmnium Cultural han fet una crida a fer una "aturada de país" el mateix dimecres 8 de novembre i repetir l'experiència del 3 d'octubre passat.

Tant la Intersindical-CSC com USTEC, a través de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), van organitzar la vaga general del 3 d'octubre.

Anar al contingut