Sitges

El Sindicat de Mossos d'Esquadra denuncia la despesa en seguretat pel Club Bilderberg a Sitges

Fins a 300 agents de policia cobreixen la trobada del Club Bilderberg. Segons el Sindicat de Mossos d'Esquadra, aquest desplegament és desorbitat i està afectant altres poblacions del país. En declaracions a Catalunya Ràdio, el portaveu del sindicat, Toni Castejón, ha denunciat l'alt cost econòmic i de personal que significa el dispositiu de seguretat que envolta la trobada de les personalitats més poderoses del món. Castejón, a més, alerta que s'estan descobrint altres llocs per cobrir la reunió.

Actualitzat
El Sindicat de Mossos d'Esquadra qualifica de "desorbitat" el cost en agents i diners de la trobada de poderosos del Club Bilderberg a Sitges. Toni Castejón assegura que s'hi destinen 300 policies i afirma que no és acceptable que per cobrir una reunió privada s'estiguin desprotegint altres zones de Catalunya. Castejón cita concretament patrulles de l'Hospitalet i Cornellà de Llobregat que han hagut d'anar a Sitges per cobrir un punt estàtic de control.

El Club Bilderberg

Durant quatre dies, caps d'estat i directius de la banca i de grans empreses debaten sobre qüestions polítiques i econòmiques en una trobada envoltada de gran secretisme.

La trobada del Club Bilderberg se celebra cada any en un país diferent -la darrera va ser a Atenes- i reuneix més d'un centenar de destacats dirigents mundials. La reunió és privada, està envoltada de discreció i no fa públic el contingut del debat ni les conclusions a què s'hagin arribat. De fet, als treballadors de l'hotel on es farà se'ls ha demanat discreció i l'accés al recinte serà molt difícil. Els Mossos d'Esquadra garantiran la seguretat dels alts càrrecs reunits i han organitzat un dispositiu de seguretat especial davant les convocatòries de manifestacions de grups antiglobalització.

La primera conferència Bilderberg es va organitzar a l'Hotel Bilderberg, prop d'Arnhem, als Països Baixos, el 1954.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut