Calafell

El Síndic dóna un toc d'alerta a l'Ajuntament de Calafell, que no ha respost a cap dels 12 expedients que té oberts

L'Ajuntament de Calafell és l'administració que respon menys al Síndic de Greuges de Catalunya, segons ha informat la mateixa institució. Per això, aquest dimecres hi ha enviat una delegació, per saber de primera mà per què el consistori no ha respost a cap de les dotze peticions d'informació que li ha fet la sindicatura arran de dotze queixes que van rebre dels ciutadans el 2006. Entre les queixes, n'hi ha d'urbanisme, contaminació acústica i de provisió de places per a la Policia Local de Calafell.

Actualitzat

Fins a l'Ajuntament de Calafell s'han desplaçat cinc representants del Síndic de Greuges. L'objectiu, saber de primera mà l'estat dels dotze expedients que afecten aquest poble del Baix Penedès, dels quals la sindicatura no ha rebut resposta. Es tracta de qüestions d'urbanisme, de soroll i de provisió de places per a la Policia Local de Calafell, entre d'altres.

Tot i que no és la primera vegada que una delegació del Síndic s'hi arriba, han volgut tornar-ho a fer i donar-hi publicitat per fer entendre a totes les administració que tenen l'obligació de respondre al Síndic, però també als ciutadans, quan es considera que hi ha hagut una vulneració de drets.

L'Ajuntament, per la seva banda, ha assegurat que ja ha respost a gairebé totes les demandes.

L'acció s'ha fet l'endemà que el síndic, Rafael Ribó, va presentar l'informe del 2006. Segons va donar a conèixer, només han estat un 0,5% les vegades que les administracions no han col·laborat amb el Síndic de Greuges el 2006, és a dir, en 23 casos de les 19.733 actuacions fetes. La majoria, dotze, afecten l'Ajuntament de Calafell.

Ribó ja avançava que la sindicatura ja havia pres mesures per desbloquejar la situació i es va mostrar confiat a resoldre-la en poques setmanes.

Anar al contingut