Barcelona

El síndic demana als responsables del tall de rodalies que assumeixin les obligacions

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha demanat en una resolució sobre les conseqüències de les restriccions ferroviàries a Catalunya que els responsables de l'actual situació de rodalies assumeixin les seves obligacions pels perjudicis causats a centenars de milers de persones. A la resolució, el síndic denuncia que el tall a rodalies afecta drets bàsics dels usuaris, i proposa crear un espai per concretar l'abast de les indemnitzacions en el qual participin representants dels usuaris, les empreses constructores i les institucions implicades.

Actualitzat

A la seva resolució, el síndic denuncia que el tall a rodalies afecta drets bàsics dels usuaris, com ara la mobilitat, el dret al treball i a gaudir del temps lliure i de la vida familiar i, en aquest sentit, determina que l'assumpció de responsabilitats ha d'anar acompanyada d'una manifestació clara sobre la manera de rescabalar els afectats per aquests perjudicis.

En aquesta línia, Rafael Ribó proposa la creació d'un espai per concretar l'abast de les indemnitzacions en el qual participin representants dels usuaris, les empreses constructores i les institucions implicades.

El síndic també demana una explicació pública i transparent dels motius pels quals es va aturar la inversió en l'estructura ferroviària catalana, segons fa constar textualment.

Anar al contingut