Barcelona

El Síndic de Greuges obre una investigació per les polèmiques adopcions al Congo

El Síndic de Greuges ha obert una investigació per aclarir les causes de les polèmiques adopcions al Congo, en què sis famílies catalanes van tenir problemes amb l'ambaixada espanyola per poder tornar a Espanya i s'hi van haver de passar gairebé un mes. Això, l'endemà que aquest cas tingués la primera conseqüència política. La directora de l'Institut Català de l'Adopció, Rosa Maria Bertran, ha dimitit. Assegura que l'Estat ha envaït competències exclusives de la Generalitat.

Actualitzat

El Síndic de Greuges vol que les administracions competents en matèria d'adopcions internacionals comprovin els procediments que es fan servir i realitzin les actuacions que calguin per revisar-los i millorar-los, en cas que sigui necessari.

L'actuació d'ofici s'ha iniciat després que la Conselleria de Benestar va decidir suspendre de manera cautelar les activitats de l'entitat relacionada amb els processos d'adopció al Congo, l'Associació d'Adopció de Nens del Congo (ADIC). Una altra de les causes que han motivat aquesta investigació és el fet que el Ministeri d'Exteriors i l'ambaixada espanyola al Congo han argumentat en aquest cas que ja havien advertit les autoritats catalanes i l'agència acreditada sobre possibles deficiències en els processos d'adopció.

Anar al contingut