El síndic de Barcelona proposa traslladar l'esdeveniment al Circuit de Catalunya (Europa Press / Miquel Rovira Paxau)

El síndic de Barcelona s'oposa a l'exhibició de la Fórmula 1 pel centre de la ciutat

La Sindicatura de Greuges de Barcelona denuncia que el "road show" de l'F1 no és coherent amb les polítiques locals de mobilitat sostenible i demana a l'Ajuntament que valori si afecta els drets de la ciutadania

RedaccióActualitzat

L'exhibició de Fórmula 1 que preveu fer córrer monoplaces a 100 km/h pels carrers de Barcelona dimecres que ve "no és coherent amb les polítiques locals de mobilitat sostenible" i no respecta els drets a l'espai públic ni a un ambient sa, assegura la Sindicatura de Greuges de Barcelona.

El "road show" de la Fórmula 1 "no s'hauria de celebrar a la ciutat", considera el síndic, David Bondia, que demana a l'Ajuntament que "ponderi" els potencials beneficis de celebrar l'exhibició dins la ciutat i què suposa pel que fa a l'afectació de drets de la ciutadania. 

La sindicatura respon amb aquesta resolució a una queixa que deu entitats i associacions de la ciutat van formalitzar el passat 15 d'abril.

Aquestes associacions defensen un medi ambient saludable, lliure de fums i soroll, els drets dels vianants i els mitjans de transport sostenibles:

Presentació del Formula 1 Barcelona Fan Festival a la Casa Amatller
Presentació del Fórmula 1 Barcelona Fan Festival a la Casa Amatller (Jordi Bataller/ACN)

"Veurem Fórmula 1 pel passeig de Gràcia"​

Roger Torrent, president del Circuit de Barcelona-Catalunya, assegurava el mes passat que es veurien "cotxes de Fórmula 1 circulant pel centre de la ciutat" de Barcelona amb motiu del Gran Premi d'Espanya que se celebrarà el cap de setmana del 21 al 23 de juny.

Les xarxes socials del Circuit de Barcelona-Catalunya promouen l'acte que portarà els pilots a circular per carrers de la capital catalana, com ara passeig de Gràcia, ronda Universitat o Gran Via, una exhibició prevista per al dimecres 19 de juny a les 18.00.

 

ARXIVAT A:
EsportsAjuntament de Barcelona
Anar al contingut