Vielha

El síndic d'Aran confirma que el dispositiu especial per capturar l'óssa Hvala ja està a punt

L'óssa Hvala està localitzada i el dispositiu per capturar-la ja està a punt. Això és el que ha dit el síndic de la Vall d'Aran, Francesc Boya, però ha afegit que només podran activar el dispositiu quan els arribi un collaret amb xip que hauran de col·locar a l'óssa per localitzar-la en un futur. La incògnita ara mateix és saber què passarà amb l'óssa un cop estigui capturada. El síndic d'Aran ha recordat que qui té l'última paraula sobre el destí de l'animal és la Generalitat.

Actualitzat
Fa vint dies que l'óssa que va atacar un caçador a Les, a la Vall d'Aran, està localitzada, i el dispositiu especial per capturar-la està preparat. El síndic d'Aran ha explicat que "hem fet construir un dispositiu per transportar-la, que no és una gàbia, i esperem que arribi un xip amb collaret que permeti localitzar-la en un futur, ja que el que porta ara és abdominal i deixarà de funcionar aviat".

Boya ha explicat que entre aquesta setmana i la que ve es reunirà amb els participants del programa europeu de reintroducció d'óssos al Pirineu. Serà en el marc d'aquesta reunió que es decidirà el futur de l'óssa Hvala, però Boya ha recordat que l'última paraula la tindrà la Generalitat. El govern català "ha de decidir què cal fer amb l'animal: portar-lo en una zona de bosc menys pròxima a les àrees habitades o bé buscar-hi una altra solució", ha explicat el síndic.

Es preveu que l'óssa no començarà la hibernació fins a principis de desembre, per la qual cosa encara queda prou temps, ha dit Boya, per capturar-la.
Anar al contingut