El sí a la independència se situa en el 41,9%, la dada més baixa des de fa dos anys
Les estelades omplen la Diagonal en la manifestació de la Diada 2018 (Reuters)

El sí a la independència se situa en el 41,9%, la dada més baixa des de fa dos anys

El no, en canvi, puja fins al 48,8%, segons una enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió feta abans de la sentència

RedaccióActualitzat

Una enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió, el CEO, feta pública aquest divendres, revela que el suport a la independència de Catalunya baixa.

Segons aquest organisme de la Generalitat, els partidaris que Catalunya sigui un estat independent baixen fins al 41,9%, dos punts menys que al juliol, que era del 44%.  Aquesta dada, que fa referència als enquestats amb dret a vot, és la més baixa des de fa 2 anys, que era del 41,1%.

Els contraris a la independència, en canvi, pugen unes dècimes i passen del 48,3 al 48,8%.

L'informe, publicat aquest divendres al matí, s'ha fet presencialment amb una mostra de 1.500 persones entre el 16 de setembre i el 7 d'octubre del 2019, és a dir, abans de la sentència del Suprem per l'1-O i de les eleccions del 10N.

En els comicis del diumenge passat, ERC, Junts per Catalunya i la CUP van aconseguir 23 diputats i un 42,59% dels vots a Catalunya.


La majoria dels catalans suspenen la monarquia

Les institucions més mal valorades són la banca, la monarquia i l'Església catòlica. El 72,9% dels catalans suspenen la monarquia, mentre que el 25,1% l'aproven i l'1,9% no ho sap o no contesta. La nota mitjana que li atorguen els ciutadans és d'un 2,17.

El CEO també indica que el 31,8% d'enquestats aposta per l'estat propi, un 28,1% prefereix que Catalunya sigui una comunitat autònoma, i un 20,9% vol ser un estat dins d'una Espanya federal.


El "no" segueix davant del "sí"      

En les dues últimes enquestes, els partidaris de la independència de Catalunya són menys respecte als que volen continuar dins l'estat espanyol.

El mes de maig d'aquest any,  el no a la independència es va situar davant del sí, cosa que no passava des del juny del 2017. L'estiu de fa dos anys van ser un 41,1% els partidaris del sí i un 49,4% els partidaris del no i, en el CEO del maig, un 48,6% dels enquestats va dir que no volia la independència i un 47,2% va contestar afirmativament.

Aquesta tendència a la baixa es va mantenir a l'estiu. Al juliol, els partidaris del no també guanyaven, amb un 48,3%, mentre que els defensors del sí eren el 44%.

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependència
Anar al contingut