El Sevilla es col·loca segon però no passa de l'empat a Mallorca (0-0)

El Sevilla s'ha col·locat segon de la Lliga tot i no passar de l'empat a Mallorca (0-0) en un partit on Manolo Jiménez ha vist la vermella per protestar a l'àrbitre. De la resta de la jornada cal destacar les golejades del Deportivo sobre el Recreativo (4-1) i de l'Osasuna sobre el Getafe (5-2), així com la increïble remuntada del Numància davant el Valladolid (d'1-3 a 4-3 en cinc minuts). A més, l'Sporting ha superat l'Almeria (1-0), Racing i Màlaga han signat taules (1-1) i l'Athletic s'ha imposat al Betis (0-1).

Mallorca, 0 - Sevilla, 0

Mallorca i Sevilla s'han repartit els punts a l'Ono Estadi en un partit bastant pobre per part dels dos equips. El Sevilla ha pogut marcar al minut 17 amb un cop de cap de Capel, que ha estat destorbat pel seu company Luis Fabiano i ha enviat la pilota al travesser. De la segona part només se'n pot rescatar un gran xut de Romaric que ha desviat Lux i un cop de cap d'Arango en una mala sortida de Palop que s'ha estavellat contra la part externa de la xarxa. L'àrbitre Muñiz Fernández ha expulsat l'entrenador andalús, Manolo Jiménez, per protestar. El Mallorca surt del descens però fa vuit jornades seguides que no guanya.

Osasuna, 5 - Getafe, 2

Els navarresos marxen de vacances cuers de Primera Divisió però un pèl més contents gràcies a la golejada que han aconseguit aquest diumenge contra el Getafe. Al descans el resultat ja era de 4-0 amb els gols de Plasil, Juanfran, Pandiani i Nekounam. Amb el partit dat i beneït, la segona part ha estat un passeig per a l'equip de Camacho, que ha fet el cinquè gol al minut 85 per mitjà d'Hèctor Font. L'exosasunista Roberto Soldado ha fet els dos gols del Getafe, que només han servit per maquillar la derrota.

Deportivo, 4 - Recreativo, 1

Primera part molt moguda a Riazor, tot i que els de Lotina han portat sempre la iniciativa. Lopo, que ha desviat un xut de Ze Castro, ha obert la llauna al minut 8. Sergio, de penal, ha fet el 2-0 poc després. A continuació, un altre penal (inexistent, perquè la falta era fora de l'àrea) ha permès al Recreativo retallar distàncies per mitjà d'Adrián Colunga. Però un espectacular cop de cap de Bodipo ha fet el 3-1 abans del descans. A la represa, els corunyesos s'han dedicat a contemporitzar el joc i no han patit gaire per assegurar-se tres punts que els deixen a tocar de la zona europea. La sentència, al minut 90, ha estat obra de Filipe.

Numància, 4 - Valladolid, 3

Barkero ha avançat el Numància a Los Pajaritos al minut 12 en culminar perfectament un contraatac que havia iniciat ell mateix. El Valladolid ha reaccionat en aprofitar la inspiració de Pedro León, que s'ha fet un fart de donar assistències als seus companys. Sesma no l'ha encertada a porteria buida però Goitom sí que ho ha fet, establint l'1-1 al minut 34. Els de Mendilibar s'han ficat el partit a la butxaca a la represa amb els gols de Del Pino en pròpia porta i de Goitom, però el Numància ha fet una remuntada increïble i en menys de cinc minuts ha marcat tres gols que li han atorgat el triomf. Els herois han estat Del Pino, que s'ha redimit així del gol que s'ha ficat abans, Aranda i Gorka Brit, en possible fora de joc.

Racing, 1 - Màlaga, 1

L'eliminació de la Copa de la UEFA ha passat factura al Racing de Santander, que ha sortit mig estabornit a El Sardinero. Tret d'un tímid intent de Serrano, els locals no han sabut trobar la porteria del Màlaga en tota la primera meitat. En canvi, els andalusos han aconseguit marcar al minut 38, quan Baha ha desviat de forma intel·ligent una centrada de Nacho. El Racing ha millorat a la segona part i ha sumat un punt gràcies a Valera, que ha ficat el cap en un córner centrat per Munitis. Després, Apoño ha fallat l'1-2 per al Màlaga i Colsa ha xutat al travesser i tampoc ha pogut decantar la balança per als cantàbrics.

Sporting, 1 - Almeria, 0

Ha merescut més premi l'Almeria en la primera part a El Molinón. Negredo ha tingut una ocasió molt clara que ha salvat Sergio Sánchez i després Álvarez Izquierdo li ha anul·lat un gol per un fora de joc inexistent. Entremig, l'Sporting s'ha avançat amb un gol de Tati Maldonado, que ha rematat de cap una passada de Carmelo. A la segona part, Álvarez Izquierdo ha continuat amb el seu lamentable recital d'arbitratge, en passar per alt un penal a favor de l'Sporting i expulsar de la banqueta Manolo Preciado. Els jugadors, però, han sabut mantenir el cap fred i han doblegat un Almeria que sembla dependre massa dels gols de Negredo.

Betis, 0 - Athletic Club, 1

L'Athletic ha sumat la seva primera victòria de la temporada lluny de San Mamés a costa d'un Betis pobre. L'únic gol del partit l'ha marcat Javi Martínez, de cap, en aprofitar una centrada de Markel Susaeta, al minut 42. A la represa, els lleons han cedit la pilota al Betis, que ha tingut l'ocasió d'empatar en les botes de Rivera, però Iraizoz ha desviat la pilota a córner. També l'Athletic ha pogut fer el segon en un xut de Vélez que ha tret Casto i una doble oportunitat de Javi Martínez i Etxeita en un enrenou a l'àrea. La nota negativa per als de Caparrós són les lesions de Murillo i David López.