Barcelona

El setembre arriba amb poca calor i una intensa tramuntana

El mes de setembre comença amb temperatures suaus, amb poca calor i sense xafogor. L'anticicló dominant generarà un temps bastant assolellat, però amb forts vents als dos extrems del país, sobretot la tramuntana a l'Empordà. Vent moderat de mestral al sud de Tarragona.

Alberto AlcántaraActualitzat
Dissabte, el vent es mantindrà

El cap de setmana començarà amb una configuració atmosfèrica similar a la de divendres, amb l'anticicló dominant des del nord-oest peninsular i un centre de baixes pressions agafant força a la vertical de Còrsega.

Aquesta distribució de pressions generarà un temps bastant assolellat i forts vents als dos extrems del país, sobretot la tramuntana a l'Empordà. El vent serà més fort durant el matí i a últimes hores. S'acumularan núvols baixos al vessant nord del Pirineu, amb possibilitat de precipitacions febles. De matinada, quedaran alguns núvols cap al litoral central. No es pot descartar algun ruixat. A més, al llarg del dia podrien arribar bandes de núvols prims, molts d'ells generats a sotavent del Pirineu.

Les temperatures màximes podran baixar lleugerament. Les mínimes també seran un parell de graus més curtes i deixaran un altre matí bastant fresc, tot i que el seu comportament local tornarà a dependre del vent. Els valors de referència de divendres:

-2 a Boí
-1 graus a Certascan
5 graus a Das
7 graus a la Seu d'Urgell
8 graus a Prades
10 graus a Berga, Olot i Solsona
11 graus a Vic i Cervera
12 graus a la Granadella, Girona, Falset i Tàrrega
13 graus a Lleida
14 graus a la Granada, Begues, Mollerussa, Gandesa i Sabadell
15 graus a Manresa
18 graus a Roses, Amposta i Tarragona
20 graus a Barcelona-Raval

El temps es mantindrà també bastant serè al País Valencià, amb cops de vent fort a Castelló. A les Balears, no desapareixeran els ruixats ni la tramuntana moderada a Menorca.

Cal recordar que el factor vent mantindrà un risc d'incendi elevat en punts del sud i del nord-est, tot i el descens de les temperatures.  

Diumenge, l'anticicló guanyarà terreny cap al centre d'Europa. La seva posició afavorirà que es pugui mantenir la tramuntana. Alhora, el temps serà tranquil a Catalunya, amb ampli domini del sol. Es mantindran també els núvols baixos al vessant nord del Pirineu i no es descarta algun núvol prim eventual. Les temperatures diürnes es recuperaran una mica.

El risc de ruixat i la ventada es mantindrà a les Balears, sobretot a Menorca.

I els pròxims dies...


De moment, sembla que la tendència anticiclònica es vol imposar a Catalunya, acompanyada d'una evolució tímidament ascendent de les temperatures. Haurem de vigilar la bossa d'aire fred en altura, que encara estarà situada a prop de Còrsega i Sardenya.


VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut