Mallorca

El senyal de TV3 desapareix a les Balears i serà substituït pel canal internacional TV3CAT

El senyal de TV3 desapareix de les Illes Balears i serà substituït pel canal internacional TV3CAT. El nou canal emetrà tots els programes de producció pròpia de Televisió de Catalunya, però no els de producció externa, pels quals TV3 no té dret d'emissió internacional, que els espectadors balears podran veure a través d'IB3, la televisió de les illes.

Actualitzat
El govern de les Illes Balears ja ha indicat que accepta que la programació de TV3 sigui diferent a les illes que a Catalunya. TV3 creu que el nou canal TV3CAT oferirà tota la programació pròpia als espectadors de les illes, menys la producció externa, que anirà a càrrec de la televisió de les illes, IB3, que els oferirà en català. Així ho ha explicat Carles Manteca, cap d'antena i programació de Televisió de Catalunya.

Per la seva banda, des del govern balear, el menorquí Albert Moragues ha indicat que hi estarà "a sobre perquè els productes nous siguin de la màxima qualitat".

El Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha explicat que aquest canvi és per complir la normativa de no emetre programes dels quals una altra cadena també en tingui els drets d'emissió al seu territori. Tresserras ha dit que TV3 "té un paquet de programació específic al canal internacional, que compleix els termes de la reciprocitat".

Per la seva banda, l'Obra Cultural Balear ha qualificat d'"inacceptable" un canvi que, segons diuen "tracta les Balears com un país estranger" i exigeix una rectificació tant al govern balear com a la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.
Anar al contingut