Raül Romeva acatant la Constitució, el 21 de maig al Senat
Madrid

El Senat no reprovarà Hernando per haver dit de Romeva "que es foti, el desgraciat"

Tampoc inclourà les paraules ofensives del senador del PP al diari de sessions

RedaccióActualitzat

La mesa del Senat ha decidit no reprovar el senador del PP Rafael Hernando per haver insultat el senador d'ERC Raül Romeva quan va prendre possessió del càrrec.

ERC va demanar-ne la reprovació perquè Hernando va interrompre Romeva quan feia l'acatament a la Constitució i després va dir "que es foti, el desgraciat".

Rafael Hernando, actualment senador del PP, en una imatge d'arxiu (EFE)


Cap procediment previst

La mesa del Senat va decidir aquest dimecres que no hi ha cap procediment previst al reglament de la cambra per fer aquesta reprovació.

Ho ha explicat aquest divendres la senadora d'ERC Mirella Cortès via Twitter, mostrant la resolució firmada pel president del Senat, Manuel Cruz:

 


Tampoc es modificarà el diari de sessions

La mesa també ha rebutjat modificar la transcripció de la sessió constitutiva del Senat per incloure-hi les paraules d'Hernando, que no hi van quedar reflectides.

Cortès i el també senador d'ERC Bernat Picornell havien demanat que al diari de sessions hi constés tant la interrupció com l'insult posterior.

Els senadors d'ERC havien invocat dos articles del reglament del Senat, un que prohibeix les interrupcions i un altre que marca que el president cridarà a l'ordre qui "profereixi paraules ofensives".

ARXIVAT A:
Judici procésRaül RomevaPP
Anar al contingut