Un moment de l'acte d'homenatge a Fraga
Un moment de l'acte d'homenatge a Fraga
Madrid

El Senat homenatja Fraga col·locant un bust seu al passadís de l'hemicicle

En el primer aniversari de la seva mort, s'ha col·locat un bust del qui va ser senador, president gallec i fundador del PP. La decisió no ha agradat a ERC, que ha demanat que l'escultura se situï a la seu del PP al carrer Génova, "per no haver de suportar la mirada d'un home de Franco".

RedaccióActualitzat
El Senat ha homenatjat Manuel Fraga en el primer aniversari de la seva mort. L'homenatge ha consistit a col·locar un bust del qui va ser senador, president gallec i fundador del PP al passadís d'accés a l'hemicicle. La mesa del Senat ho va aprovar al desembre a instàncies del Grup Popular, que ha pagat l'escultura.

La decisió, però, no ha agradat a Esquerra Republicana. En un comunicat, el portaveu de la formació, Alfred Bosch, ho ha considerat "una ofensa als que van lluitar per les llibertats i la democràcia", ja que considera Fraga "part activa" del franquisme i un "còmplice de la repressió i les morts provocades per la dictadura". Per tot plegat, Bosch demana que el bust se situï a la seu del PP al carrer Génova, "per no haver de suportar la mirada d'un home de Franco".

Fraga va morir als 89 anys i el seu últim càrrec va ser el de senador per Galícia.
Anar al contingut