Madrid

El Senat aprova la "llei Sinde" amb els vots de socialistes, populars i convergents

El Senat espanyol ha aprovat finalment la llei d'economia sostenible, aquest text que ha suscitat una polèmica intensa pels seus articles sobre els drets d'autor i els webs que ofereixen enllaços de descàrregues de continguts digitals. La llei, tot i abastar assumptes molt diversos, ha estat coneguda, a causa d'aquest assumpte, com la "llei Sinde", en referència a la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde.

Actualitzat
La polèmica llei l'han aprovada els senadors socialistes, els del Partit Popular i els de Convergència i Unió, després de l'acord a què es va arribar el dia 24 de gener per salvar un text que havia estat tombat al Congrés dels Diputats a finals de l'any 2010.

Ara bé, el recorregut no s'ha acabat. Ara a la llei li espera un últim tràmit amb el retorn al Congrés, on abans d'un mes haurà de ser aprovada.

Els partits que hi ha donat suport han argumentat que no actuen contra els usuaris d'internet sinó contra aquells que s'enriqueixen amb continguts que no són d'ells, i han defensat que hi ha plenes garanties perquè siguin els jutges els que tutelin el procés de tancament d'un web.

Els partits que hi ha votat en contra, en canvi, han adduït que la llei no resol el conflicte i que és un nyap. La diferència substancial és que ara a més del partit que dóna suport al govern s'hi han afegit convergents i populars.

Quan la llei sigui aprovada de manera definitiva, caldrà desenvolupar el reglament que estableixi el funcionament de la Comissió que actuarà com a organisme de denúncia i presentarà al jutge les pàgines que cregui que cal tancar.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut