La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, aplaudida al Senat en aprovar-se els pressupostos (EFE/David Fernández)

El Senat aprova els pressupostos de l'Estat per al 2021, els primers de Sánchez

El 2021 serà el primer any, des de 2016, que començarà amb els pressupostos corresponents ja aprovats

El Senat ha aprovat, aquest dimarts, els pressupostos generals de l'Estat per al 2021.

Han tirat endavant amb 145 vots a favor, 118 en contra i dues abstencions.

En no haver-se admès ni els dotze vots particulars ni cap de les 3.500 esmenes presentades, no han de tornar al Congrés dels Diputats i han quedat definitivament aprovats després de superar la votació a la cambra alta.

Els pressupostos per a l'any que ve són els primers que s'aproven a Espanya des del 2018, quan els va dissenyar Cristóbal Montoro, ministre d'Hisenda de l'últim govern de Mariano Rajoy, els més longeus de la democràcia, prorrogats el 2019 i el 2020.

Són, a més, els primers que aprova el govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem, sorgit de les eleccions celebrades el 10 de novembre de l'any passat.

Entraran en vigor l'1 de gener, per la qual cosa aquest 2021 serà el primer any, des de 2016, que començarà amb els pressupostos corresponents ja aprovats: els del 2018 es van aprovar al juny i els del 2017, a l'abril.

 

Nadia Calviño, vicepresidenta tercera, conversa amb María Jesús Montero al Senat després de l'aprovació dels pressuppostos (EFE/David Fernández)


Els primers comptes dissenyats per María Jesús Montero han quedat aprovats en un temps rècord de dos mesos escassos i han obtingut el suport de catorze formacions.

Hi han votat a favor ERC, el PDeCAT, el PNB, EH Bildu, Geroa Bai, Compromís, el Partit Aragonès, Terol Existeix, Més País, el Partit Regionalista Càntabre, Nova Canàries i l'Agrupació Socialista Gomera. També Javier Alegre, senador del grup mixt que havia marxat de Cs.

Hi han votat en contra el PP, Vox, Cs, JxCat, Més per Mallorca, UPN i CC.

S'han abstingut la senadora María Pilar González, d'Endavant Andalusia, i Carles Mulet, de Compromís.

Es dona la circumstància que els dos senadors d'EH Bildu, Gorka Elejabarrieta i Idurrre Bideguren, i la senadora d'En Comú Podem, Sara Vilá, han votat en contra per error, tot i haver expressat prèviament el seu suport als pressupostos.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha agraït el suport dels partits que "han apostat per sumar per tirar endavant el país".

 

 

Montero, per la seva banda, ha volgut remarcar que s'han aprovat "amb el major suport polític" que han tingut mai uns pressupostos "durant la democràcia". I ha afirmat que a Espanya, aquest 2021, li "ha tocat la loteria".

ARXIVAT A:
Pressupostos Generals de l'Estat
Anar al contingut