Madrid

El Senat adquireix una pintura de 417.000 euros que retrata 34 polítics de la democràcia

417.000 euros penjats a la paret del Senat. La cambra alta exhibirà a partir d'aquest dilluns una pintura d'Hernán Cortés que retrata 34 polítics de la democràcia espanyola i que ha costat a les arques públiques més de 400.000 euros. L'obra va ser encarregada per commemorar el trentè aniversari de les primeres eleccions democràtiques l'any 2007, quan la crisi econòmica encara no havia assotat Europa. Ara aquesta xifra genera polèmica en temps d'austeritat.

RedaccióActualitzat
Felipe González, José María Aznar, Javier Rojo, Antonio Fontán, Camilo José Cela. Aquests i 29 polítics espanyols més de la democràcia estan retratats en una pintura que aquest dilluns es penjarà al passadís d'accés al Senat i que li ha costat a la cambra 417.000 euros.

L'obra va ser encarregada el 2007, quan la crisi encara no treia el nas, i retrata els cinc presidents del govern espanyol en democràcia, els vuit presidents del Senat i els 21 senadors de la primera legislatura.

La pintura es penjarà coincidint amb l'arrencada de la dècima legislatura. Encarregada en un any de bonança, els 417.000 euros que es van reservar el 2007 i que es pagaran ara amb el lliurament de l'encàrrec suposen una xifra que contrasta amb les polítiques d'austeritat i un dispendi elevat en una època en què hi ha un debat obert per la reforma o fins i tot la supressió del Senat per estalviar.
Anar al contingut