El Senat acorda un paquet de mesures perquè els bancs millorin l'atenció a la gent gran

La Diputació de Barcelona anuncia que destinarà un milió d'euros anuals a garantir que poblacions petites puguin tenir caixer automàtic

RedaccióActualitzat

La campanya de Carlos San Juan, un jubilat valencià, per reclamar a la banca una millora de l'atenció a la gent gran comença a donar resultats. Aquest dimecres, tots els grups del Senat han donat suport a un paquet de mesures concretes per garantir-ho, d'acord també amb el sector bancari.

I és que el tancament d'una oficina bancària comporta sovint que desaparegui el caixer automàtic, amb els problemes que això implica. Per això, una de les primeres mesures d'una futura llei seria que el tancament d'oficines no comporti eliminar caixers.

Per als clients que vagin a l'oficina, la llei també vol que les entitats els ofereixin atenció personalitzada i garanteixin que puguin fer totes les operacions que necessitin. I si cal, que puguin fer-les al caixer automàtic amb acompanyament i amb indicacions fàcils d'entendre.

També es parla de fer una reserva de caixers per a la gent amb més dificultats. A més, es vol aconseguir que tota la tecnologia, també la de les aplicacions, sigui senzilla, però reforçant la seguretat per evitar robatoris i estafes online.

Les entitats també hauran de tenir treballadors especialitzats per poder assessorar la gent que no se'n surti prou bé amb les noves tecnologies.

En els últims dies, diverses entitats com el Banc Santander, el BBVA o el Sabadell ja han anunciat mesures com l'ampliació de l'horari de caixa i atenció per a les persones grans.

A més, el document també assegura que es fomentarà que més entitats facin com el Banc Santander i utilitzin els serveis de correus per poder fer determinades operacions o retirar diners en efectiu.

Les propostes s'inclouran en el projecte de llei dels consumidors i usuaris en situació de vulnerabilitat social i econòmica i el govern espanyol les haurà de posar en marxa en un termini de tres mesos des de l'aprovació.

Un milió d'euros anuals per a caixers automàtics

Mentre la llei no arriba, la Diputació de Barcelona ha anunciat que destinarà un milió d'euros anuals per finançar caixers automàtics per a les poblacions de menys de 5.000 habitants que s'hagin quedat sense pel tancament d'oficines bancàries.

El servei s'assignarà a una entitat i els ajuntaments interessats hauran de cedir el local on s'instal·larà el caixer. En una primera fase, s'arribarà a una seixantena de poblacions. Els primers caixers, han assegurat, ja funcionaran a finals d'any.

ARXIVAT A:
Banca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut