Aragonès diu a Illa que vol "diàleg sense vetos ni amenaces"

La primera resposta de Pere Aragonès a la intervenció d'Illa ha estat per agrair-li el to en què ha parlat des del respecte a diferents posicions ideològiques.

 



Aragonès ha recordat que el seu projecte és fruit d'haver buscat "acords sobre posicions allunyades" i ha dit que els mecanismes de seguiment de l'acord amb Junts no s'han de veure com una mostra de desconfiança, sinó com una garantia.

"Si jo avui em presento en aquest debat és perquè demà puc obtenir la confiança d'aquest Parlament", ha comentat Aragonès.

Segons Aragonès, Illa ha confós "els pronòstics amb els desitjos", en referència al qüestionament d'objectius com la independència o l'amnistia", i li ha preguntat "per què quan l'independentisme guanya és divisiu i quan ho fan els partidaris de la unitat d'Espanya no ho és".
 

"Per què un projecte que representa un 52% dels vots és divisiu i un que representa el 48% no ho és? Per què? Això s'escapa de tota lògica."


Després que Illa ha denunciat el veto d'ERC a pactar amb el PSC, Aragonès ha replicat que cal aixecar tots els vetos: "Vostè no ha signat cap veto amb l'independentisme, però l'ha verbalitzat continuadament", ha dit. "Aixequem els vetos i que en aquest Parlament es pugui parlar de tot, de la monarquia i l'autodeterminació", ha afirmat.

Aragonès ha instat els socialistes a explicar quina proposta tenen per a Catalunya i ha dit que defensen el diàleg en tots els àmbits, però "sense vetos ni amenaces d'anar al Constitucional".

Anar al contingut