Familiars i amics han recordat les víctimes aquest dissabte
Familiars i amics han recordat les víctimes aquest dissabte
Madrid

El segon aniversari de la tragèdia del Madrid Arena, marcat per les discrepàncies entre les famílies i la Fiscalia

El fiscal demana un màxim de 4 anys de presó per 5 delictes d'homicidi imprudent i els familiars qualifiquen aquesta petició de "vergonyosa"

RedaccióActualitzat

El segon aniversari de la tragèdia del Madrid Arena es commemora amb discrepàncies entre les famílies de les víctimes i la Fiscalia de Madrid a l'hora de demanar responsabilitats.

La matinada de l'1 de novembre del 2012, el sobreaforament per la venda excessiva d'entrades va provocar una allau humana en un dels espais que donava accés a la pista principal del recinte i va causar la mort de cinc noies. Tres van morir allà mateix. Dues més van ser hospitalitzades i van morir pocs dies després.

Per recordar-les, unes 150 persones s'han congregat a les portes del pavelló. Familiars i amics de les víctimes, amb cartells, flors i espelmes, han pronunciat unes paraules de record i han demanat a la justícia que sigui ràpida i contundent.

La investigació del cas, dirigida pel jutge Eduardo López Falop, es va tancar el setembre amb l'acte de processament de 16 imputats, entre els quals hi ha el promotor de la festa, Miguel Ángel Flores, i l'exinspector en cap de la Policia Municipal de Madrid Emilio Monteagudo.

Les discrepàncies van sorgir per la petició de penes als imputats. Les acusacions particulars sol·licitaven condemnes de 15 i 20 anys per als processats, mentre que el fiscal demanava un màxim de 4 anys de presó per 5 delictes d'homicidi imprudent

Els familiars de les víctimes qualifiquen de "vergonya" els quatre anys de presó que sol·licita el fiscal per al principal imputat en aquest cas.

Anar al contingut