Pla general de l'Auditori del VINSEUM de Vilafranca del Penedès on s'ha presentat el simposi sobre el futur del sector vitivinícola català…
Pla general de l'Auditori del VINSEUM de Vilafranca del Penedès on s'ha presentat el simposi sobre el futur del sector vitivinícola català. Imatge del divendres 29 de novembre de 2019. (Horitzontal)

El sector vitivinícola definirà la seva estratègia per als propers deu anys en un simposi

Actualitzat

ACN Vilafranca del Penedès.-El camí que haurà de seguir el sector del vi a Catalunya els propers 10 anys es debatrà, durant 7 mesos, en el simposi 'Vins Vinents', un congrés on s'espera la participació de tots els agents implicats. La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha presentat aquest divendres a l'Auditori VINSEUM de Vilafranca del Penedès les jornades de debat i reflexió que es dividiran en 4 grups de treball de 25 persones cada un escollides pel Consell Assessor de L'INCAVI. Aquests grups debatran l'estratègia conjunta a seguir en matèria d'organització, economia, mercat, tecnologia i comunicació. Jordà, ha animat a tots els implicats a participar-hi per "encarar junts el reptes" d'un sector que, ha dit, "encara pot fer les coses molt millor".

El simposi 'Vins Vinents' s'allargarà fins al juny de l'any 2020. En una primera fase, els quatre grups de treball debatran fins al mes de febrer els reptes i oportunitats del vi català. Després, entre els mesos de març i abril aquests grups presentaran una proposta de conclusions que es debatran en una última jornada el mes de juny per establir els acords definitius. Durant l'acte de presentació d'aquest simposi, la consellera d'Agricultura ha explicat que l'objectiu de les trobades és "analitzar reptes i adoptar compromisos conjunts" per al futur d'un sector que ha considerat "estratègic" per a Catalunya.

Anar al contingut