El sector porcí es defensa de la denúncia dels animalistes a Sant Pere de Vilamajor

Els productors asseguren que el cicle de cria està molt estudiat i que l'acció dels animalistes ha suposat un perill sanitari per als porcs

Actualitzat

El sector porcí defensa les mesures que s'utilitzen a les granges catalanes en resposta a l'acció de denúncia del grup animalista Meat the Victims, en una granja de Sant Pere de Vilamajor. 

En declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, el director de Porcat, Ricard Parés, assegura que les normes del cicle productiu del porc estan molt estudiades i el moviment de la truja només es limita a la fase posterior al part pel risc que esclafi els garrins.

"Ells van anar a buscar una fase molt concreta, que dura entre 3 i 4 setmanes, que són aquestes paridores. Fa molts anys que es va estudiar un sistema: durant una setmana hem de limitar el moviment d'aquests animals, no per reduir el benestar de la truja, sinó al contrari, per augmentar el benestar dels garrins, que si no, moren aixafats."

 

Segons els productors, es limita el moviment de la truja per impedir que els garrins morin aixafats

 

Parés també ha denunciat que l'entrada de més de 70 activistes a les 3 de la matinada a la granja va suposar un risc sanitari.

"Quan nosaltres posem dutxes perquè tothom que hi entri es dutxi, ha sigut un perill sanitari monumental. Crec que aquí s'han de prendre mesures, perquè entrar en una propietat privada amb el risc de benestar i risc sanitari que ha suposat aquesta gent, és una cosa que hem d'entendre que no només estem enfadats perquè sí, sinó que han provocat un risc molt, molt elevat per a la cabanya porcina."

 

El grup Meat the Victims va néixer l'any passat a Austràlia, amb l'objectiu de demostrar la crueltat en què viuen els animals abans d'arribar al plat.

 

El moviment animalista Meat the Victims va néixer a Austràlia

 

ARXIVAT A:
Maltractament animal
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut