Sitges

El sector dels videojocs posa l'ull en el mercat de venda en línia i les plataformes mòbils

En el marc del Festival de Sitges, TV3 ha organitzat una jornada de debat i reflexió al voltant dels reptes d'un dels sectors de l'audiovisual amb més futur: els videojocs. El 22% de la població catalana hi juga habitualment, i, si parlem dels nens entre 7 i 13 anys, la xifra es dispara fins al 80%. A la trobada els principals representants de la indústria a Catalunya han explicat les seves estratègies i han coincidit a destacar la venda en línia i per a plataformes mòbils com el principal mercat on, amb pocs mitjans però amb talent, es poden obtenir grans èxits.

Actualitzat
Les illes Medes són l'escenari d'un dels jocs per a Wii més venuts de la temporada. "Dive: The Medes Islands Secret" és un joc d'aventures submarines i caçatresors que s'ha venut a tot el món i que va ser creat a l'estudi de Cosmonaut Games, una petita empresa del Parc Tecnològic del Vallès, a Cerdanyola. La seva filosofia és senzilla: una inversió petita, per sota dels 100.000 euros, permet fer un bon producte que es ven en línia, pel mercat d'internet, on el risc de ser piratejat el contraresta el gran estalvi que suposa arribar al consumidor directament, sense passar per intermediaris.

Seguint aquesta filosofia, el pròxim joc de l'estudi, anomenat "Inkubus", no només ha estat pensat per ser venut en línia per a Wii, sinó que ja sortirà directament al mercat de les plataformes mòbils, com ara l'iPad i l'iPhone, on s'haurà de fer un lloc enmig d'una allau d'ofertes de tot el món.

De fet, un dels grans èxits de la PSP a escala mundial, els "Invizimals", va sortir també d'una empresa catalana, Novarama, i un altre estudi barceloní filial de la multinacional francesa Ubisoft és el responsable del primer programa interactiu de "fitness" per a Wii.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut