Catalunya

El sector de l'oci nocturn alerta d'una davallada del 20%

El sector de l'oci nocturn català alerta que el 2008 ha tingut una davallada de la facturació del 20%. Segons la patronal del sector, la Fecasarm, el Cap d'Any passat ha estat el pitjor dels últims 30 anys i l'estiu també va ser força negatiu.

Actualitzat
El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boades, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio", que "ja vam arrossegar una temporada estival bastant dolenta i també vam punxar per la campanya de Nadal". Per tant, Boades ha qualificat el resultat del 2008 com a "molt dolent, amb un 20% menys de facturació i clientela que el 2007". Els empresaris també esperen un 2009 "bastant malament i amb unes xifres preocupants".

La davallada de la facturació té a veure amb la reducció del nombre de turistes a causa de la crisi econòmica, que també afecta els seus països d'origen. Els empresaris de l'oci nocturn adverteixen que si el seu sector falla, això pot arrossegar el sector hoteler, el de la restauració i el del comerç. Les zones que més han notat la davallada del turisme han estat la Costa Daurada, la Costa Brava i algunes poblacions de la Costa Central com ara Sitges o Castelldefels.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut