Barcelona

El sector de la restauració a Barcelona ha facturat aquest estiu un 2% menys que l'any passat

El sector de la restauració a Barcelona ha facturat aquesta temporada d'estiu, -juliol i agost- un 2% menys que l'any passat. El Gremi, que malgrat tot en fa una lectura positiva, també ha destacat la falta de mà d'obra qualificada al sector que ha dut un 6% d'establiments a tancar durant l'agost.

Actualitzat
El lleuger increment dels turistes que han visitat Barcelona durant aquest estiu ha estat clau perquè bars i restaurants puguin qualificar de bona la temporada. Amb tot, no s'han superat les xifres de l'any passat, qualificada d'excel·lent pels mateixos restauradors. Un tímid augment de la clientela que contrasta, però, amb el descens de la despesa que han fet en menjar i beguda. I és que la facturació del sector, aquest estiu, ha estat un 2% inferior a la del 2002. El menor poder adquisitiu dels consumidors ha incrementat el percentatge de clients que han fet despeses inferiors a 30 euros, mentre que han caigut les factures superiors a aquesta xifra. Un altre factor que ha incidit negativament ha estat l'onada de calor. La majoria de bars i restaurants asseguren que bona part dels clients que viuen a Barcelona han optat per marxar de la ciutat i buscar zones amb temperatures més agradables. Un percentatge semblant afirma que la crisi econòmica és el principal motiu d'aquest descens de la despesa, mentre que dos de cada deu membres del gremi de restauració de Barcelona n'assenyalen la inseguretat ciutadana. Entre els motius esgrimits, però, no hi havia cap referència a l'encariment dels preus. El Gremi minimitza el descens de la facturació i qualifica la temporada d'èxit, gràcies, en bona part, a l'increment de turistes que ha tingut la ciutat. Lamenta, això sí, la falta de mà d'obra professional i especialitzada al sector de la restauració, que ha obligat a un 6% dels establiments a tancar el mes passat, per no haver de reduir, al·leguen, la qualitat del seu servei. El sector preveu tornar a augmentar els beneficis el 2004, coincidint amb el Fòrum de les Cultures de Barcelona. Un esdeveniment a nivell mundial que demanarà, segons la patronal, un esforç addicional dels restauradors barcelonins, però també de l'administració.
Anar al contingut