Pancartes a la manifestació d'aquest dissabte als Jardinets de Gràcia
Pancartes a la manifestació d'aquest dissabte als Jardinets de Gràcia

El sector cultural protesta pel tancament de teatres, cinemes i sales de música

Els manifestants alerten que, si no poden reobrir, molts espais culturals hauran de tancar definitivament

Actualitzat

El sector cultural s'ha mobilitzat per tercer dia consecutiu. Unes 600 persones s'han manifestat a Barcelona, als Jardinets de Gràcia, en desacord amb les restriccions de la Generalitat, que els obliguen a tancar una altra vegada teatres, cinemes i sales de concerts.

Entre els manifestants hi havia actors, actrius i músics, però també usuaris del teatre, la música i el cinema. Han reclamat reobrir els equipaments i han assegurat que no hi ha hagut cap contagi en espais culturals.

 

Els manifestants, que han avançat pel passeig de Gràcia, portaven pancartes defensant que la cultura és segura. A més, han denunciat que les ajudes de 17 milions d'euros promeses pel govern de la Generalitat són insuficients.

Han insistit que el tancament tindrà una incidència mínima en la reducció de contagis. En canvi, han alertat que, si no poden reobrir, molts locals i sales acabaran tancant definitivament.

 

Manifestacions arreu del país

Altres ciutats del país s'han sumat a la convocatòria per reclamar la reobertura dels espais culturals. A Girona, unes 200 persones s'han aplegat davant la Casa de Cultura, on s'ha llegit un manifest unitari i s'han dipositat espelmes davant la façana.

El manifest demanava que la cultura sigui declarada un "bé de primera necessitat" i recordava que els artistes es van posar a disposició de la ciutadania durant el primer confinament i han lamentat que se'ls hagi deixat "desprotegits".

 

Unes 150 persones s'han concentrat davant la Casa de Cultura de Girona
Unes 200 persones s'han concentrat davant la Casa de Cultura de Girona (ACN)

 

A Lleida, la protesta s'ha fet davant dels serveis territorials del Departament de Cultura, i a Tarragona, un centenar de persones han participat en la mobilització davant el Teatre Metropol, a la Rambla Nova, que ha acabat amb una actuació de la companyia de dansa La Imperfecta.

L'actor i director Oriol Grau ha llegit un manifest que assenyalava que la incidència de propagació del coronavirus a les sales de teatre és "mínima", ja que es compleixen els protocols sanitaris. "La gent no parla i tothom va amb mascareta. Per tant, reivindiquem que es tornin a obrir els teatres", ha dit.

 

Manifestants pengen una pancarta a les portes del Teatre Metropol de Tarragona
Manifestants pengen una pancarta a les portes del Teatre Metropol de Tarragona (ACN / Mar Rovira)

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut