La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, durant l'atenció als mitjans de comunicació a l'exterior del monestir de Sant Feliu de Guíxo…
La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, durant l'atenció als mitjans de comunicació a l'exterior del monestir de Sant Feliu de Guíxols. (Foto: ACN)
Sant Feliu de Guíxols

El secretariat de l'ANC accepta per unanimitat la pregunta i la data de la consulta

L'Assemblea Nacional Catalana ha avalat avui per unanimitat l'acord sobre la pregunta i la data de la consulta. La presidenta de l'entitat, Carme Forcadell, ha explicat que, a partir d'ara, treballaran perquè el suport a la independència sigui massiu i per internacionalitzar el procés.

ACNActualitzat

El secretariat nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que s'ha reunit aquest dissabte a Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà, ha acceptat per unanimitat, durant el plenari, la pregunta de la consulta. "No era la nostra data i pregunta però ara ho són i a partir d'ara treballarem amb més força i empenta perquè el 9 de novembre el sí i sí sigui massiu", ha subratllat la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell. Des de l'entitat han avançat que pròximament donaran a conèixer el pla d'acció per als pròxims mesos, que té com a principal objectiu ampliar el suport a favor de l'independentisme i internacionalitzar "el conflicte català" perquè el món "sàpiga que volem votar i votarem". Aquest dissabte al matí, des de les deu i fins a la una del migdia, una setantena de persones -membres del secretariat nacional de l'ANC- s'han reunit al monestir de Sant Feliu de Guíxols per realitzar el plenari de l'entitat. La reunió, que s'ha fet a porta tancada, ha servit per repassar l'actualitat dels últims dies, confirmar la posició de l'assemblea davant la data i la pregunta de la consulta i determinar els pròxims passos de l'associació.

Des d'un principi, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha volgut felicitar el Govern i les forces polítiques catalanes per haver arribat a un acord amb la data i la pregunta de la consulta abans del termini previst. "Volem també felicitar-los per la manera com s'ha dut a terme, de forma discreta, tal com es porten a terme els grans acords d'Estat", ha insistit. En aquesta línia, Forcadell ha explicat que la pregunta i la data de la consulta no són les que tenien previstes a l'entitat però que ara "ja ho són". "A partir d'ara treballarem amb més força i empenta perquè el nou de novembre el sí i sí sigui massiu al país i perquè ben aviat siguem el pròxim estat d'Europa", ha assegurat.

En concret, Forcadell ha explicat que el plenari ordinari que ha realitzat el secretariat nacional de l'ANC ha reunit gairebé tots els membres de l'associació. "Teníem clar que avui era una data històrica i estem profundament contents perquè s'ha acceptat la pregunta per unanimitat", ha valorat. "Ara el temps és molt important i tenim clar que haurem de treballar a corre-cuita i ja ho hem discutit", ha afegit. En principi, Forcadell ja ha avançat que pròximament l'entitat donarà a conèixer un pla d'acció on es determinaran tots els projectes que tiraran endavant durant aquests mesos per aconseguir una afluència massiva a la consulta i un suport total al procés independentista.

Convertir la consulta en un acte massiu

"Tenim projectes com 'Un sol poble', 'El país que volem', 'Signa un vot' i altres projectes però el més important és arribar a tothom, que la gent conegui el projecte independentista perquè els convencerem", ha augurat la presidenta de l'ANC. Paral·lelament, l'entitat també treballarà per "internacionalitzar el conflicte català" i perquè el "món sàpiga que volem votar i votarem el mes de novembre".

Pel que fa al reguitzell de crítiques que ha despertat arreu de l'estat la pregunta i la data de la consulta, des de l'Assemblea Nacional Catalana han explicat que "malauradament, tenien clar" que l'estat espanyol "s'hi posaria en contra". "Ens agradaria que Espanya fos com la Gran Bretanya però no ho és. Però nosaltres també tenim un marc legal, així que el poble pot votar d'acord amb la nostra legalitat", ha subratllat. En aquesta línia, Forcadell ha ressaltat que "utilitzar la legalitat contra la consulta és molt poc democràtic". "En tot cas, l'estat espanyol ha de reflexionar i ha de saber que estem en un món democràtic i les coses ara es guanyen en democràcia. El problema és seu, no nostre", ha reblat.

Anar al contingut