El secretariat de la CUP plega i obre un procés de renovació per després del 21D

S'obrirà un període d'uns deu dies de debat intern, del 10 al 20 de desembre, per conformar un nou secretariat, que es votarà electrònicament

RedaccióActualitzat

El secretariat de la CUP ha anunciat que plega per obrir un procés de renovació. Ho ha fet saber a la militància a través d'una carta just després del consell polític que van fer aquest dissabte a Barcelona.

L'òrgan executiu entén que les eleccions del 21 de desembre són l'últim repte que afronten després de 18 mesos de mandat. En la carta argumenten que és un bon moment perquè l'organització es doti d'un nou equip de militants que entomin els mesos que vindran.

Els membres del secretariat nacional van notificar la seva decisió durant el consell polític de dissabte.

La formació decidirà en un nou consell polític que se celebrarà dissabte vinent el calendari per renovar el seu òrgan executiu. Llavors s'obrirà un període d'uns deu dies de debat intern, del 10 al 20 de desembre, per conformar un nou secretariat, que es votarà electrònicament.

Es preveu que el nou secretariat nacional assumeixi les seves tasques a partir de principis de febrer, coincidint amb l'inici de la nova legislatura. L'actual secretariat nacional mantindrà les seves funcions fins llavors, i diuen que es bolcaran perquè la CUP obtingui els millors resultats possibles el 21D.

El secretariat nacional està integrat ara per l'exdiputat Quim Arrufat; Natàlia Sànchez, candidata ara per Girona; Lluc Salellas; Núria Gilbert; Dani Corpas; Anna Gabaldà; Juanma Rojas; Elisabet Punset; Eduardo Càliz; Aida Sanuy; Ricard Torné; Laura Rafecas; Xevi Generó; Albert Serrats i Òscar Simón.

18 mesos al secretariat

Els 15 membres del secretariat van ser escollits fa un any i mig per un període de quatre anys. El secretariat es va renovar el juny de 2016, després que van plegar 6 dels15 membres, que van denunciar "actituds sectàries i maquiavèl·liques" a l'hora de decidir sobre la investidura d'Artur Mas i sobre l'esmena a la totalitat als pressupostos.

El procés de renovació de llavors va dur a l'òrgan cupaire els 15 membres que han decidit plegar ara, i que van rebre el suport del 76,23% dels vots de la militància.

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 21D
Anar al contingut