El secretari nacional de l'ANC detingut a Madrid denuncia insults i intimidació (ACN)
Jordi Alemany, durant la concentració a Girona per demanar la llibertat dels líders independentistes (ACN)

El secretari nacional de l'ANC detingut a Madrid denuncia insults i intimidació

Jordi Alemany critica que agents de la Policia Nacional van posar-li l'himne espanyol i li deien Jorge en comptes de Jordi

Actualitzat

Jordi Alemany, el secretari nacional de l'ANC detingut dissabte a Madrid, ha denunciat "xuleria i intimidació" d'agents de la Policia Nacional durant el seu arrest.

El militant independentista ha dit que "no hi va haver maltractament físic", però ha criticat que alguns policies el van insultar, li van posar l'himne espanyol i li deien Jorge en comptes de Jordi.

"Els vaig contestar que els hauria de fer vergonya haver vingut aquí l'1-O a apallissar-nos."

També subratlla que, tot i que disposava del contacte d'un advocat de Madrid i que el va designar per al seu cas, va ser "invisible" durant tres hores:

"Els meus companys em van estar buscat per diferents comissaries de Madrid, però la meva detenció no estava comunicada."

Alemany també ha afirmat que a la primera comissaria que va ser, la de Madrid Centre, hi havia "molt males condicions de salubritat" i amb poc espai a compartir entre els detinguts.

L'activista, que va quedar en llibertat diumenge, va arribar dilluns a la tarda a Girona i, al vespre, ha participat a la concentració que es fa cada dilluns per demanar la llibertat dels líders sobiranistes empresonats.

 

El secretari nacional de l'ANC Jordi Alemany intervé en la concentració a Girona a favor de l'alliberament dels líders independentistes (ACN)


No es presentarà al jutjat

Alemany està citat aquest dimarts al jutjat d'instrucció 4 de Girona, que l'investiga per, suposadament, formar part del grup de manifestants que va entrar a la seu de la Generalitat i va despenjar-ne la bandera espanyola, durant les mobilitzacions de l'aniversari de l'1-O. De tota manera, el secretari nacional de l'ANC ha anunciat que no es presentarà al jutjat:

"No hi aniré. La lluita no violenta contempla la no cooperació i és la via que hem escollit per posar sobre la taula la injustícia de tenir presos polítics."

El jutjat va dictar una ordre de detenció contra el membre del secretariat nacional de l'ANC el 7 de març, quan va decidir no comparèixer a la citació. L'investiguen per desordres públics, ultratge a la bandera, danys i delicte lleu de lesions per les mobilitzacions que hi va haver a Girona durant l'aniversari del referèndum de l'1 d'octubre.

Alemany ha explicat que, tot i tenir aquesta ordre de detenció, no s'havia estat amagant i va decidir anar igualment a Madrid per participar en la manifestació de dissabte.

ARXIVAT A:
Procés catalàANCReferèndum 1-O
Anar al contingut