El secretari d'un sindicat de mossos vol que s'investigui si el cos el va espiar

La querella es basa en el que han publicat dos diaris sobre els documents requisats als Mossos a la incineradora de Sant Adrià, on es diu que l'haurien seguit a ell, la seva exdona i el fill menor

Actualitzat

El secretari general del Sindicat de Mossos, el Sindicat de Policia de Catalunya, David José, i l'advocat José Maria Fuster-Fabra denuncien que haurien estat objecte d'espionatge per part de la policia catalana. Per aquest motiu, han presentat aquest dimarts una querella als jutjats contra els funcionaris dels Mossos d'Esquadra que suposadament els van espiar, per delictes de prevaricació, malversació i descobriment i revelació de secrets.

Segons publiquen alguns mitjans, una divisió dels Mossos també hauria espiat suposadament altres persones, com ara l'expresident de Societat Civil Catalana Josep Ramon Bosch. L'advocat Fuster-Fabra, que ha defensat en diverses ocasions a agents dels Mossos, ha explicat que han presentat una querella per aclarir si és cert.

"Hem demanat a un diari que doni la informació que tingui, a la policia que aporti la informació que tingui, encara que ha sortit fotografiada en algun mitjà, i als Mossos per què diguin quin és l'origen de tot això. Per tant nosaltres d'entrada encara no ens hem querellat amb ningú."

Segons aquests mitjans, aquesta informació es desprendria de la documentació que la Policia Nacional va intervenir als Mossos e la incineradora de Sant Adrià.

 

 

El representant sindical, David José vol que s'investigui el motiu d'aquests seguiments a ell, la seva exdona i el seu fill, menor d'edat.

"Realment és important fer un seguiment, indagar o cercar dades sobre un nen de 15 anys? Això és prioritari pel departament d'Interior amb tot el què està caient, en un nivell 4 d'alerta en matèria de terrorisme islàmic o amb la quantitat de persones que sí, que possiblement requereixen de l'atenció d'aquests recursos públics, i no el meu fill de 15 anys?"

 

 

 

El portaveu sindical ha reconegut que fa temps que havien detectat que els seguien i demana identificar quins mossos els feien els seguiments. Diu que arribaran fins a les últimes conseqüències.

Fonts d'Interior han dit que els Mossos només fan seguiments si hi ha requeriments judicials.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut