Tempesta tropical "Saola", aquest matí (Font: Meteosat-TVC)
Tempesta tropical "Saola", aquest matí (Font: Meteosat-TVC)
Barcelona

El "Saola" arribarà a la Xina com a tifó de categoria 2

El "Saola" s'acosta a Taiwan, on ja s'acumulen precipitacions de fins a 400 mm. El tifó apunta cap a les costes continentals xineses. Hi podria arribar reforçat amb vents de 175 km/h.

Alberto AlcántaraActualitzat

"Saola" tocarà terrà a la Xina continental, però abans passarà a prop de Taiwan. Els seus efectes ja es deixen sentir allà. Els registres de precipitació de les últimes 16 hores deixen valors de fins a 400 mm cap al nord-est del país i cops de vent de més de 120 km/h. També hi ha observacions d'onades de fins a 8 metres. Aquestes són algunes de les pluges registrades en 16 hores:

403 mm a Taipingshan
312 mm a Gulu
312 mm a Siyuan
279 mm a Nanshan
219 mm a Wuling

Tot i aquests registres, el "Saola" està encara lluny de Taiwan. Els vents sostinguts a prop del seu centre arriben als 120 km/h, amb cops de 155 km/h. La nova previsió indica que passarà molt a prop de l'extrem nord. És probable que el centre no toqui terra, però en qualsevol cas les condicions meteorològiques seran extremadament adverses. De moment, segueix un rumb en direcció al nord nord-oest, avançant a poc més de 8 Km/h.

Conseqüències mortals a les Filipines

De moment, el "Saola" ha afectat les Filipines. El tifó no va tocar terra, però la inestabilitat associada sí que hi va arribar. Les pluges van ser intenses i les conseqüències, tràgiques. Les autoritats filipines han comunicat la mort de set persones per causa del vent i de les intenses precipitacions. Més de 25.000 persones s'han vist afectades per les pluges.

Camí cap a la Xina continental, més reforçat

Les previsions actuals rebaixen una mica les perspectives d'intensificació del "Saola". Continuarà xuclant energia del mar de la Xina oriental i es reforçarà encara més, però els últims pronòstics no el fan arribar a categoria 3. Probablement, assolirà la categoria 2 de l'escala de Saffir-Simpson, amb cops de vent que podrien arribar als 175 km/h. Segons aquesta tendència, l'huracà podria tocar terra a la costa de la província xinesa de Zhejiang, a prop de la ciutat de Wenzhou, al llarg de divendres, 3 d'agost.

Una altra tempesta tropical

A banda del "Saola", una altra tempesta tropical avança cap a les costes xineses. Es tracta del "Damrey", que hi podria arribar també divendres, tocant terra pel nord de Xangai. Les previsions indiquen que hi arribarà amb vents de poc més de 100 km/h. Abans, haurà passat per l'extrem sud del Japó, molt a prop de l'illa de Kyushu.


Anar al contingut