Luxor

El santuari de Hatshepsut al seu temple de Luxor, obert al públic per primera vegada

RedaccióActualitzat

El santuari egipci de Hatshepsut a Luxor s'ha obert al públic per primera vegada. El ministre d'Antiguitats Egípcies, Khaled el-Enany, ha anunciat l'obertura aquest dissabte d'aquest espai mortuori que és al temple de Hatshepsut Luxor. Es tracta del sancta sanctorum, el lloc sagrat més important. Una petita cambra decorada amb frescos i relleus situada a la part més interior del temple.

"Hem obert, per primera vegada, el santuari que és al Temple d'Hatshepsut a Deir el Bahari. La missió polonesa ha estat treballant aquí des del 1961 i ha treballat molt en aquesta àrea. Han aconseguit acabar la restauració del santuari principal, han fet la restauració de l'ambientació, hi havia escultures trencades que van aconseguir tornar a reparar. També hi havia parts que van caure del sostre i van arreglar i, ara, el lloc estarà obert per als visitants".

El santuari interior, conegut com el "Sancta Santorum", ha estat en restauració des del 1961.

El temple de Hatshepsut

El temple de la reina Hatshepsut (XVIII dinastia), és el més monumental dels construïts a la vall dels reis i únic en el seu gènere a tot Egipte. L'obra va ser dissenyada per l'arquitecte Senemut, construïda en forma d'àmplies terrasses, amb edificis porticats i pati de columnes. El temple està en part excavat a la roca.

 

ARXIVAT A:
Arqueologia
Anar al contingut