El Sant Pep de Badalona reclama reobrir el pavelló, tancat per la denúncia d'un veí
Manifestació d'esportistes del Club de Bàsquet Sant Josep aquest dilluns
Badalona

El Sant Pep de Badalona reclama reobrir el pavelló, tancat per la denúncia d'un veí

El Club de Bàsquet Sant Josep assegura haver fet obres d'insonorització, però el veí que els ha denunciat no els deixa fer les proves per comprovar-ho

TEMA:
Esports

Setmana reivindicativa per al Club de Bàsquet Sant Josep, conegut com el Sant Pep de Badalona. El pavelló està tancat i els membres del club en reclamen a l'Ajuntament la reobertura.

El centre està precintat i no s'hi poden fer els entrenaments. El motiu és la denúncia d'un veí d'abans de l'estiu que es queixava del soroll.

El club assegura que ha fet obres d'insonorització, que han costat 30.000 euros, però que, ara, el veí denunciant no els deixa fer les proves a casa per comprovar que les obres estan ben fetes i que ja no hi arriba el soroll. Sense aquesta comprovació, l'Ajuntament manté la instal·lació tancada.

El president de l'entitat, Ibon Orrantia Etxebarria, assegura que, si han d'esperar que la justícia resolgui el cas, "el club pot desaparèixer".

El CB Sant Josep fa 51 anys que s'entrena i juga en aquest pavelló, situat al centre de la ciutat. Ara mateix acull uns 300 esportistes de diferents categories.

Façana del centre parroquial on hi ha el Club de Bàsquet Sant Josep, al centre de Badalona

Els terrenys pertanyen al Centre Parroquial Sant Josep. Abans s'hi feien altres activitats culturals i esportives, "que s'han anat deixant morir", explica Orrantia. "Ara el club de bàsquet som l'única activitat en aquestes instal·lacions".

El terreny que ocupa la parròquia on hi ha el pavelló té molts metres quadrats al centre de Badalona, "té molt de valor", diu Orrantia. "Ens estan posant en situacions límit per intentar tancar el pavellò i fer-nos marxar d'aquí", denuncia.

De fet, el bisbat de Barcelona, propietari de l'immoble, ja fa anys que estaria interessat a construir-hi una residència per a la tercera edat.

El club demana a l'Ajuntament "que es pugui estimar una obertura temporal del pavelló mentre el jutge obliga el veí a permetre fer les proves i comprovar que la insonorització està ben feta".

Imatge de la pista de bàsquet del Club Sant Josep

El febrer d'aquest any cinc entitats impulsores de la plataforma Recuperem el Centre Sant Josep van reclamar a l'Ajuntament de Badalona que s'impliqués en la recuperació de l'històric equipament, que compta amb una pista de bàsquet, una d'hoquei i un teatre amb capacitat per a 250 persones, entre d'altres. Lamentaven la "deixadesa" i la falta de manteniment de l'edifici en els últims anys.

ARXIVAT A:
Esports
Anar al contingut