Montcada i Reixac / La Jonquera

El Sant Joan Montcada nega cap agressió greu durant el partit amb la Jonquera

L'equip de la Jonquera denunciarà un jugador del Sant Joan Montcada per haver deixat inconscient un entrenador

RedaccióActualitzat

Faltava un minut per acabar el partit de futbol de primera catalana entre la Unió Esportiva la Jonquera i el Sant Joan Montcada d'aquest diumenge al camp d'aquest últim equip. Llavors el Jonquera va marcar el gol que significava l'empat a dos, i durant la celebració Quim Ferrer, entrenador de porters d'aquest equip, va caure a terra.

Segons el seu relat, va caure perquè el jugador amb el número 10 del Sant Joan Montcada li va donar un cop amb el cap:

"Devia perdre els nervis o el que sigui i com que nosaltres també ho vam celebrar molt efusivament, va venir en aquell moment i em va clavar un cop de cap i em va deixar allà a terra."

"Ja et dic jo que no vaig caure sol, evidentment, i si no que ho diguin els meus companys i la gent que era allà. Jo, sincerament, no simularia una agressió. Es pot veure que encara tinc el cop aquí, això no es va fer sol."

 

El Sant Joan Montcada nega l'agressió

Però els responsables del Sant Joan Montcada neguen aquesta agressió. El delegat d'aquest club, Sebastià Matons, assegura que ho va veure tot de ben a prop:

"Jo estava a un metre d'ell, vull dir que no va haver-hi cap jugador nostre que s'acostés a ell a fotre-li un cop de cap, això és impossible. I quan el senyor estava a terra, el primer que vaig fer és anar cap a ell. Perquè si veus una persona a terra vas a atendre-la. I li vaig preguntar: "Estàs bé?", i ell em va moure el cap afirmativament, i em va obrir un ull. Si tu estàs inconscient, ni obres un ull ni mous el cap."

 

Ingressat a la Vall d'Hebron

A l'acta, l'àrbitre diu que no va veure res perquè ho tapaven altres jugadors. Com que Ferrer va quedar inconscient al terra, es van activar els serveis d'emergència, que van traslladar-lo en ambulància a l'Hospital de la Vall d'Hebron, on després d'unes hores en observació i diverses proves mèdiques li van donar l'alta.

 

El club empordanès ha anunciat que denunciarà els fets. El president, Josep Vilaplana, però, com que no hi ha proves gràfiques, i el club del Vallès Occidental nega l'agressió, no confien massa que els facin cas:

"Què passarà? No ho sé. Potser no arribarà enlloc? Segur. Perquè? Perquè si no hi ha imatges que es vegin clarament, és la paraula d'uns contra la dels altres. Però nosaltres sí que tenim molt clar que va ser el número 10 que el va agredir amb el cap i que aquest senyor, com a mínim, el que hauria de fer és demanar perdó."



 

L'Ajuntament de Montcada vol saber què va passar

L'Ajuntament de Montcada vol esbrinar què va passar de debò. De tota manera el regidor d'esports, Salvador Serratosa, dona credibilitat a la denúncia, però ha volgut limitar-ne l'abast:

"Aquest va ser un fet aïllat, puntual d'un jugador, que hem de prendre les mesures pertinents. No es pot tampoc castigar tota una entitat per un fet puntual, tot i que és lamentable i vergonyós que hagi passat."

 

Fins a 2 anys de suspensió

Per la seva banda, la Federació Catalana de Futbol s'ha mostrat preocupada, perquè han considerat que aquesta és una agressió greu. Han recordat que fa cinc anys que hi ha campanyes antiviolència als camps de futbol, i han estimat que cada any hi ha uns 50 o 60 casos d'agressions, però que si es confirma, aquest seria un dels més greus de què tenen constància.

Per això consideren que una agressió d'aquest tipus es mereix una sanció exemplar. Segons el reglament, aquesta podria arribar a ser de dos anys de suspensió. Ara recopilaran tota la informació de l'incident i li tocarà al comitè de competició dictaminar.

 

Anar al contingut