Hospitalet de Llobregat

El Saló del Treball constata la frenada del mercat laboral però posa esperances en la formació

Les 18.000 persones que s'han acostat al Saló del Treball constaten dues realitats. La primera, que la fira de les professions es consolida. La segona, menys optimista, que el mercat laboral viu una situació complicada. Ho ha reconegut el mateix director del Servei d'Ocupació de Catalunya, Joan Josep Berbel, en una entrevista a Catalunya Informació. Berbel reconeix que no és un moment senzill però destaca que encara hi ha sectors que estan generant ocupació i deixa anar una recepta contra la crisi amb un únic ingredient: formació. El Servei d'Ocupació de Catalunya recomana als treballadors que es formin i aportin valor afegit com a mesura per lluitar contra l'atur.

Actualitzat
El Saló del Treball ha tancat les portes després de tres dies al recinte de La Farga de L'Hospitalet. Unes 18.000 persones han anat a conèixer les ofertes laborals d'una cinquantena d'empreses i les oportunitats de formació que ofereix la Generalitat.

El director del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), Joan Josep Berbel, ha valorat positivament la fira en una entrevista a Catalunya Informació, però ha reconegut que evidencia la mala situació del mercat laboral. Tot i aquesta dosi de realisme, Berbel no ha volgut mostrar-se pessimista i ha avisat que encara hi ha sectors que generen llocs de treball, tot i la crisi. L'atenció a la gent gran, l'educació i la indústria, amb valor afegit.

Ara mateix, un 30% dels llocs de treball que es generen a Catalunya són de valor afegit, lligats a la indústria i als serveis industrials, i que, per tant, requereixen formació. En aquest sentit el SOC aposta per a la formació com la millor eina per trobar feina. De cara a l'any que ve, el govern de la Generalitat duplicarà els fons per a la formació de les persones que es troben a l'atur. L'objectiu és que els treballadors que es queden sense feina ho aprofitin per aprendre, i tornin més ben preparats. Berbel augura que d'aquí a un o dos anys el mercat laboral català hauria d'estar més ben format.

Un saló per buscar feina

El Saló del Treball és un recurs més que el Servei d'ocupació de Catalunya del Departament de Treball ofereix a les persones i empreses per impulsar l'economia i el mercat de treball a Catalunya en el context actual.

El director del SOC, ha destacat en l'entrevista "la utilitat" del Saló del Treball per a les persones que no tenen feina i en busquen. Berbel ha subratllat que davant aquesta situació difícil, "ara més que mai, el govern, l'administració local i totes les entitats que participen en el mercat laboral treballem per donar suport i serveis a totes les persones en situació d'atur i les que tenen més dificultats a entrar en el mercat laboral".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut