Hospitalet de Llobregat

El Saló del Manga obre les portes d'una edició amb noves propostes i més espai que preveu rebre 55.000 visitants

L'Hospitalet de Llobregat es converteix fins diumenge en el destí ideal dels amants del còmic japonès. La Farga de l'Hospitalet acull l'onzena edició del Saló del Manga, que compta amb la presència de destacats autors japonesos com a convidats i que oferirà per primer cop actuacions musicals de grups de rock japonesos. A més, s'han organitzat activitats complementàries, com tallers de dibuix manga, concursos de disfresses i tornejos de videojocs. El saló, que aquest any redueix un dia la durada respecte a l'any anterior, que va durar quatre dies aprofitant el pont, preveu rebre uns 55.000 visitants.

Actualitzat

Masazaku Katsura, un dels grans autors actuals del manga; Monkey Punch, creador de la sèrie de culte "Lupin"; l'autora Tachibana Higuchi; Hideshi Hino, autor clau dins del manga de terror, i Atsuko Nakajima, responsable de sèries tan populars com "Ranma 1/2", seran els convidats en aquesta edició del Saló del Manga. En l'apartat musical, el saló tindrà les actuacions de Blood, formació de rock que es converteix en el primer grup de Visual Kei que actua en el certamen, i Hironobi Kageyama, cantant dels populars temes de "Bola de drac" i "Els cavallers del zodíac".

A la presència d'escriptors i cantants, s'hi ha de sumar una exposició de dibuixos originals de Hideshi Hino de les seves obres "Panorama infernal" i "L'home cadàver", i els habituals campionats de disfresses i de karaoke, el torneig de videojocs, la projecció de sèries i pel·lícules, i els tallers i taules rodones sobre el sector. Una de les activitats més populars del saló és el World Cosplay Summit, en què equips de dues persones caracteritzades com personatges de manga, anime o videojocs realitzen una "performance" a l'escenari. Els participants competeixen per guanyar un viatge al Japó per formar part de la gran final mundial del torneig.

Més espai i menys públic

El director del Saló del Manga, Carles Santamaría, ha assegurat que es tracta d'una edició "molt variada" en què els 95 expositors que participen ocuparan "fins a l'últim metre quadrat de la Farga", un total de 10.500 metres quadrats. Fins i tot hi ha hagut empreses que "s'han quedat fora" per falta d'espai físic. L'organització s'ho pren com una prova de foc per al recinte i, una vegada passat el saló, es decidirà si la Farga necessita espais complementaris per a l'edició del 2007.

Pel que fa a les previsions de públic, Santamaría ha assegurat que es preveu una assistència més baixa que la de l'any passat, quan l'edició va durar quatre dies perquè coincidia amb el pont de Tots Sants. L'organització quedaria "satisfeta" de passar dels 63.000 visitants als 55.000.

Anar al contingut