118.000 persones visiten el Saló internacional del Còmic
118.000 persones visiten el Saló internacional del Còmic
Barcelona

El Saló del Còmic, dedicat a l'aeronàutica, arriba als 118.000 visitants

RedaccióActualitzat

118.000 persones han visitat la 35a edició del Saló internacional del Còmic de Barcelona, la mateixa xifra que al 2016, malgrat les pluges caigudes durant aquest dissabte. L'edició d'aquest any ha estat dedicada al món de l'aeronàutica, on els avions han estat els grans protagonistes.

Segons els organitzadors, el saló ha estat un gran èxit en tots els nivells, tant per la resposta de públic com per les vendes aconseguides, que han anat lleugerament a l'alça respecte al 2016, que ja va ser un any molt bo, després d'anys a la baixa.

50.000 metres quadrats amb gairebé 200 expositors, la majoria del sector editorial, encara que cada vegada hi ha més presència de productes d'altres àmbits, com els videojocs, el cinema o la gastronomia.

Malgrat aquest balanç positiu, el responsable del saló ha assenyalat que, per evitar problemes d'aforament, en futures edicions i no haver d'estar pendent de la meteorologia, caldria poder disposar d'unes garanties d'espai i capacitat, i no dependre de l'overbooking del recinte firal de Montjuïc.

Els més venuts en l'expositor de Planeta Comics han estat: "Ghost in the shell", el manga de Shirow Masamune, la sèrie "Paper girl", de Brian K. Vaughan i Cliff Chiang o l'edició vermella de "Dragonball".

Des del segell Astiberri, Laureano Domínguez es mostrava satisfet amb les vendes registrades durant aquests dies, una mica per damunt de les obtingudes el 2016, i apuntava a "Ether", de Matt Kindt i David Rubín i "7 vidas", de Josep María Beà .

El saló, que va obrir les portes dijous passat, 30 de març, ha tingut com a convidats diverses desenes d'autors, 26 d'ells estrangers.

Durant aquests dies, també s'han concedit els premis del certamen, que en les seves principals categories han reconegut la trajectòria de Josep Maria Martín Saurí, Gran Premi del Saló; Jaime Martín,. per "Jamás tendré 20 años", millor obra espanyola publicada el 2016, o a Javier Rey i la seva "Intemperie", millor autor revelació.

Anar al contingut