Madrid

El robatori de l'escó de Zapatero difós en un vídeo per internet forma part d'una campanya publicitària de l'ONU contra la pobresa

El vídeo distribuït per internet en què es veu uns nois robant l'escó del president espanyol al Congrés dels Diputats ha aixecat una enorme polseguera. Ara però, s'ha sabut que el vídeo és un muntatge. Hi ha fragments reals (com les imatges gravades dins la sala de plens del Congrés), però el seient que s'enduen no és el de l'escó de Zapatero i el balcó per on entren i surten del Congrés tampoc és real. Es tracta d'una campanya de publicitat llançada a través d'internet i que ha agafat vida pròpia a la xarxa i ha obligat a intervenir-hi, fins i tot, el fiscal general de l'Estat.

Actualitzat

Fins al migdia d'aquest dilluns, centenars de milers de persones havien vist per internet el vídeo del fals robatori de l'escó del president del govern al Congrés dels Diputats.

Fins aleshores era només un problema de falta de seguretat a la cambra, de manipulació d'unes imatges i de mesures disciplinàries del Congrés contra un funcionari qualificat de les Corts que va facilitar que els quatre encaputxats poguessin fer la seva acció reivindicativa sense cap mena de control.

El Congrés ha traslladat el resultat de la seva investigació al fiscal general de l'Estat per si considera que hi ha conseqüències penals, però minuts més tard ha transcendit que el vídeo no és una acció aïllada per conscienciar sobre el problema de la pobresa al món sinó que la gravació forma part de la campanya de sensibilització de les Nacions Unides sobre aquesta qüestió.

Una iniciativa que culminarà el 16 d'octubre amb l'acció "Aixeca't contra la pobresa", un text com el que van deixar a l'escriptori de Zapatero. Els responsables de la campanya, que han demanat que no se sancioni el funcionari, asseguren que no van comunicar la idea a les Nacions Unides.

L'execució de la campanya correspon a la mateixa agència de publicitat que va crear "Amo a Laura", la cançó que suposadament promovia el col·lectiu Nuevo Amanecer per denunciar la pèrdua dels valors tradicionals en les relacions entre nois i noies i, que en realitat era una campanya de promoció de l'agència Tiempo BBDO per a la cadena de televisió MTV.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut