El risc de rebrot a Catalunya se situa en 194,53 punts

El risc de rebrot baixa 13 punts a Catalunya i es desaccelera la velocitat de contagi

Segons les dades de Salut, hi ha 232 nous casos confirmats per PCR, 12 morts i ja hi ha 38 ingressats més als hospitals

Redacció/ACNActualitzat

El risc de rebrot per Covid ha baixat aquest diumenge 13 punts a Catalunya i se situa en 194,53 punts, per sota de la barrera que marca el pas del risc alt al risc molt alt. Ahir dissabte, l'índex era de 207,59.

La velocitat de contagi (Rt) també es redueix i passa d'1,21 a 1,15, segons l'últim balanç del Departament de Salut.

En les últimes 24 hores s'han declarat 232 nous casos confirmats per PCR de Covid-19 (aquest dissabte en van ser 1.712), que eleven la xifra total a 136.290. Cal tenir en compte, però, que es tracta de les dades del cap de setmana, que podrien modificar-se els pròxims dies.

Evolució dels casos de Covid-19 confirmats a Catalunya
Evolució dels casos de Covid-19 confirmats a Catalunya
Evolució dels pacients greus de Covid-19 a Catalunya
Evolució dels pacients greus de Covid-19 a Catalunya

La xifra de casos amb totes les proves és de 161.005 (289 més en les últimes hores). Des de l'inici de la pandèmia han mort 13.305 persones per coronavirus a Catalunya, 12 més que en l'últim balanç.

Els ingressats als hospitals pugen en 38 persones i ara són 777, dels quals 137 són a l'UCI, xifra idèntica a la de fa 24 hores.
 

Vergés demana reduir la mobilitat

Sobre la situació a Catalunya, la consellera de Salut, Alba Vergés, assegura que, dels municipis catalans amb més de 500 casos per cada 100.000 habitants, el cas amb més incidència és Manlleu, on ja s'ha actuat al llarg d'aquesta setmana fent-hi proves massives.

Avisa, però, que el que seria preocupant és trobar-se amb una situació semblant a Barcelona o l'àrea metropolitana. Ho ha explicat així aquest dissabte a RAC1.

Respon d'aquesta manera a les declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que davant del requeriment del govern espanyol de tancar les zones amb més de 500 casos de coronavirus per 100.000 habitants ha exigit que la mesura s'estengui a la resta d'Espanya.

 

 

La consellera s'ha mostrat "preocupada" sobre la situació a la capital espanyola. "La mobilitat ens pot impactar aquí respecte a la situació que tenen a Madrid", ha dit Vergés. També ha recordat que el govern espanyol sí que té "responsabilitat" respecte a la mobilitat i li ha demanat que enviï "missatges" per mirar de reduir-la.

Tot i això, ha remarcat que demanar al govern espanyol que actuï sobre la mobilitat "no vol dir tallar trens".

Per contenir l'avenç del virus, ahir dissabte entrava en vigor la restricció de no més de sis persones en reunions socials.

En declaracions a "El suplement", de Catalunya Ràdio, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, assegurava que "podem tenir les mateixes dades que Madrid en tres o quatre dies de mala gestió".

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut