El risc de contagi continua alt (EFE/Quique Garcia)

El risc de brot a Catalunya torna a ser molt alt: consulta els gràfics per regions i municipis

Totes les regions sanitàries tenen un índex de risc alt o molt alt, i només dues tenen una taxa de reproducció setmanal inferior a 1

RedaccióActualitzat

La situació de la Covid-19 no millora a Catalunya i l'empitjorament que els epidemiòlegs esperaven a finals de mes ja s'està complint, una setmana abans del que es preveia.

El risc de rebrot, a Catalunya aquest dimecres, és de 194,25 punts, uns set més que ahir. De tota manera, per comarques, la situació és molt desigual.

 

(TV3)


A la Cerdanya, per exemple, una de les zones que més preocupen, l'índex s'ha disparat fins a superar els 2.000 punts. Té un volum de població petit que és més fàcil de controlar, però el govern ja ha aprovat mesures addicionals per contenir el brot.

Per darrere de la Cerdanya (2.036,3), les comarques amb un índex de risc de rebrot més alt són el Solsonès (587,3), Osona (526,5), el Priorat (360,2), la Vall d'Aran (339,3) i el Gironès (327,3).

En l'altre extrem hi ha la comarca del Pallars Sobirà, que amb 24,3 punts és l'única que té un índex de risc de rebrot baix (per sota dels 30 punts).

Quatre comarques més tenen un risc moderat (entre 31 i 100): l'Alt Penedès, l'Anoia, el Pla de l'Estany i la Segarra.


Totes les regions, amb risc alt o molt alt

Si s'analitza el risc de propagació de la Covid-19 a les nou regions sanitàries, la situació és dolenta de manera homogènia: no hi ha rastres del color verd que indica risc baix, ni del groc que indica el risc mitjà.

 

El risc de contagi ha augmentat durant les dues últimes setmanes (TV3)


Ara per ara, totes presenten tons vermellosos de diferent intensitat, perquè quatre tenen un risc de propagació alt, i cinc el tenen molt alt.

Ara per ara, el risc més alt el presenta l'Alt Pirineu i l'Aran, amb un índex de 649.78 i una taxa de reproducció setmanal (rho7) d'1,72 (que indica que l'epidèmia creix si és superior a 1).

 

(TV3)


També té un risc molt alt la Catalunya Central, amb un índex de 336.28 i una rho7 d'1,74.

 

(TV3)


Les tres regions de la regió metropolitana de Barcelona són les altres que també presenten un risc molt alt, però es mantenen per sota de 300.

En concret, la Metropolitana Sud té un índex de 291.21, i una taxa rho7 d'1,73.

 

(TV3)


A Barcelona Ciutat el risc és de 275,76, i la rho7 és més baixa: 1,46.

 

(TV3)


La regió Metropolitana Nord supera per poc l'índex 200: té un risc de 213,68, i una taxa de reproducció setmanal no gaire per sobre de l'1: 1,17.

 

(TV3)


Girona, el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i Lleida tenen un risc alt.

Girona té un índex de 192,05, i una rho7 per sota de l'1: 0,95.

 

(TV3)


Al Camp de Tarragona, el risc és de 187,68, i la rho7, d'1,23

 

(TV3)


Les Terres de l'Ebre presenten un índex de 186,17, però una rho7 superior a 2: 2,44.

 

(TV3)


A Lleida, l'índex de risc és de 149.96, i la taxa de reproducció setmanal, de 0,91.

 

(TV3)


Consulta l'índex de risc, municipi per municipi:

 


Més de 150 pacients en UCI

Al conjunt de Catalunya, la velocitat de contagi també ha crescut una mica, tres centèsimes, fns a Rt 1,16.

 

Passadís de l'hospital Vall d'Hebron, aquest juliol (ACN/Laura Fíguls)


A més, han tornat a augmentar els casos greus, i el nombre de pacients ingressats en UCI ja és semblant al de principis de juny, al començament de la desescalada, quan encara estava vigent l'estat d'alarma.

En concret, aquest dimecres hi ha 151 persones a les unitats de cures intensives, 16 més que les comunicades dimarts.


Evitar desplaçaments i trobades

Ara per ara, el Procicat manté el màxim de 10 persones a l'hora de fer reunions, però vol rebaixar-lo a sis, perquè les autoritats sanitàries alerten que la majoria de contagis es produeixen en reunions socials.

 

Terrasses de la Zona Alta de Lleida, aquest setembre (ACN/Salvador Miret)


Aquesta mesura necessita una autorització judicial per entrar en vigor. De tota manera, el govern demana a la ciutadania que ja l'apliqui

És per aquest motiu que es manté la recomanació, a tot Catalunya, d'evitar els desplaçaments que no siguin necessaris i reduir al màxim l'activitat social. Una recomanació que arriba, per a molts ciutadans, a les portes de quatre dies festius del pont de la Mercè.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut