Futbol

El Reus suma un punt de fe (1-1)

Els reusencs han salvat un punt gràcies a un gol de David Querol en el minut 89 davant un Numància que s'havia avançat en el minut 22 amb un gol de Catena en pròpia porteria

Josep CochActualitzat

Era el retorn de Aritz López Garay al Municipal de Reus, però aquest cop ocupant la banqueta visitant com a entrenador del Numància. El Reus ha començat dominant el joc. Tot i així, Ricardo Vaz s'ha vist obligat a tallar una contra conduïda per Alberto Escassi i ha vist la primera targeta groga del partit, era el minut 6.

Els de Bartolo han generat la primera ocasió de perill després d'una gran jugada trenada per la banda esquerra de l'atac reusenc. La centrada de Vaz, però, l'ha rebutjat Derik a còrner al minut 11. I aquí ha acabat tota l'aportació ofensiva del Reus a la primera part. El Numància ha avançat les seves línies i, de mica en mica, el Reus s'ha vist obligat a replegar-se. Al minut 19 una centrada d'Oyarzun l'ha rebutjat Catena a còrner.

Un minut després, ha estat Diamanka qui ha obligat lluir-se a Pol Freixanet. Els visitants arribaven amb massa facilitat a l'àrea roig-i-negra i el gol no s'ha fet esperar més. Una centrada d'Oyarzun des de la banda esquerra de l'atac castellà la rebutjat amb el genoll el central del Reus Catena, marcant en pròpia porteria al minut 22 en el primer gol que encaixava el substitut d'Edgard Badia, un dels damnificats per la caòtica situació financera del Reus.

Tot i el resultat favorable, el Numància ha continuat pressionant i generant ocasions. Al minut 32 ha estat Yaw Yeboah, jugador que ha arribat a Sòria en el mercat d'hivern cedit pel Manchester City, qui ha fet lluir Pol. En el 32 Alberto Escassi ha vist una targeta groga que l'obligarà descansar la propera jornada davant del Còrdova. El mateix cas que Gus Ledes, que en el 36 ha vist la groga i la propera jornada haurà de descanasar contra Las Palmas. Dus noves ocasions, una de Diamanka i una altra de Yaw Yeboah han servit per tancar la primera meitat,

A la represa el reusencs han sortit més endollat. Querol ha general la primera jugada conflictiva del partit en el minut 47 en caure dins de l'àrea per l'escomesa de Derick. Una jugada però, malgrat les repeticions -a Segona Divisió no hi ha VAR- no ha quedat gens clar si hi hagut contacte.

El Numància ha tingut l'oportunitat de sentenciar el duel en el minut 61. Una centrada des de la banda dreta extraordinàriament precisa d'Unai Medina no l'ha aprofitat Guillermo, tot sol, en rematar amb el cap per damunt del travesser. López Garai ha començat a oxigenar l'equip i en el minut 63 ha donat entrada al valencià Marc Mateu per Yaw Yeboah. Xavi Bartolo també ha optat per moure la banqueta. Alfred Planas, en el 71, ha substituït Juan Domínguez, en un intent de donar més presència ofensiva als reusencs.

En el minut 74 Guillermo, ex de l'Elx, torna a fallar sol davant Freixanet, tot i la gran assistencia de Diamanka des de la banda dreta. La resposta de López Garai ha estat aseure'l a la banqueta i donar entrada al barecloní Jordi Sánchez. El Numància ha fet una passa enrere i el Reus ho ha aprofitat per apropar-se a la porteria castellana.

Fruit d'això, Planas ha forçat Juan Carlos a lluir-se en engaltar un xut des de fora de l'àrea al minut 80, la primera ocasió del Reus a la segona meitat i el primer xut entre els tres pals dels de la capital del Baix Camp. Bartolo ha buscat més presència a l'àrea i ha retirat del camp Carbonell per donar entrada a Enri.

El Reus ha continuat apretant amb fe, molta fe, i fruit d'aquesta insistència ha arribat el gol de l'empat en el minut 89. Una jugada plena de rebots, finalment la pilota ha quedat morta a l'interior de l'àrea i David Querol ha afusellat Juan Carlos per establir l'empat a un gol en el minut 89. El segon gol del reusenc, sumat al que va marcar a Màlaga. Ja en l'afegit Mario Ortiz ha vist la targeta groga. Pol Freixanet, el porter del Reus, ha estat retirat en llitera per uns problemes al seu genoll i caldrà veure quin és l'abasta de la lesió. 

Després dels tres minuts d'afegit, els reusencs han sumat un punt en el darrer partit de la primera volta. Ara el seu futur està en mans de la Lliga de Futbol Professional, que el proper dimarts decidirà si executa l'expedient i el fa fora de la competició, i del conseller delegat del club, Joan Oliver, que necessita trobar un comprador a les properes hores per evitar l'expulsió del club i el descens administratiu a la Segona B.

ARXIVAT A:
Reus
Anar al contingut