La plaça de toros d'Olot és la més antiga de Catalunya
La plaça de toros d'Olot és la més antiga de Catalunya

El retorn dels toros a Catalunya? Cinc entitats reclamen reobrir la plaça d'Olot

S'emparen en la Sentència del Tribunal Constitucional que va tombar la llei catalana que prohibia les corrides

Actualitzat

Cinc entitats taurines reclamen a l'Ajuntament d'Olot que autoritzi una corrida a la plaça de toros de la capital de la Garrotxa.

L'han organitzat emparant-se en la sentència del Tribunal Constitucional que tomba la llei catalana que prohibeix aquests espectacles.

Vitorino Martín, president de l'Associació de Roros de Lídia, ho justifica així:

"No només no poden prohibir els espectacles taurins, sinó que els han de protegir, fomentar la tauromàquia, com a patrimoni cultural del poble. Fins i tot es podran promoure mesures penals contra qui incompleixi la llei."

 

Els taurins que volen portar de nou toros a la plaça de toros d'Olot (ACN)

L'alcalde d'Olot, Mia Corominas, remarca que el municipi és antitaurí, però que malgrat això estudiarà la proposta.

"U, Olot és ciutat antitaurina des de l'any 2004. Dos, hi ha una llei aprovada per Parlament de Catalunya que diu que es prohibeixen les curses de braus. Tres, fa pocs anys vam fer un procés participatiu amb campanya, molta divulgació amb debats i una votació popular on es va guanyar anul·lar fins i tot els correbous, per tant, per nosaltres no ha passat res."

La plaça de toros d'Olot és la més antiga de Catalunya. Va ser construïda l'any 1859 gràcies a la iniciativa del veí d'Olot Esteve Paluzie.

A Catalunya, la Generalitat va prohibir les corrides de toros el 2010. L'última es va fer a la Monumental de Barcelona el setembre del 2011.

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut