Els jugadors del Porto celebren el triomf al camp de l'Sporting, el gener (EFE / EPA / Rodrigo Antunes)
Futbol internacional

El retorn de la lliga portuguesa de futbol, fixat pel 3 de juny

El calendari preveu que, durant el juny, només es disputi una jornada per setmana i que el ritme de partits s'acceleri al juliol. La Lliga pretenia començar el dijous 4 però els operadors televisius han pressionat perquè un dels "grans" jugués el dimecres 3

Redacció Esport3Actualitzat

Si no hi ha contratemps sanitaris, la lliga portuguesa de futbol es reprendrà més de dues setmanes abans que l'espanyola i amb un calendari menys atapeït. La Lliga de futbol professional lusitana ha confirmat que el campionat tornarà el dimecres 3 de juny amb dos partits: Portimonense- Gil Vicente i Famalicâo- Porto. Els "dracs" són els actuals líders de la competició, amb un punt d'avantatge sobre el Benfica.

La resta de la primera jornada després de la crisi del COVID-19 es disputarà repartida en quatre dies més. El dijous 4 es jugaran tres partits, entre ells el Vitória de Guimarâes- Sporting i el Benfica- Tondela. El divendres 5 jugarà el Braga, tercer classificat, al camp del Santa Clara, mentre que el dissabte i el diumenge es disputarà un partit per dia. S'ha atès, així, a la petició de les televisions: la lliga volia arrencar el dijous, però els operadors van pressionar perquè es comencés un dia abans amb una mena de "partit de reinauguració" d'un dels equips més populars. Amb tot, no tots els conjunts podran jugar com a locals al seu estadi: de moment, les autoritats del país només han validat deu estadis perquè es puguin disputar partits sota estrictes mesures de seguretat. Així, el Rio Ave (a la perifèria de Porto) i el Desportivo das Aves (prop de Guimarâes) no tenen permís per jugar als seus camps. El Santa Clara, equip de les Açores, jugarà a les instal·lacions que la Federació Portuguesa té a Oeiras, prop de Lisboa.

Una imatge del Vitória Guimarâes- Benfica del passat 4 de gener (EFE / EPA / Hugo Delgado)

Malgrat la necessitat de disputar 90 partits en 54 dies, quedaran nou dates sense cap partit, quatre de les quals seran en cap de setmana. La Lliga s'ha aliat amb les forces de seguretat per evitar que els aficionats s'apropin als estadis o a les infrastructures que utilitzaran els equips (tant hotels com estacions de tren i aeroports) i per això ha previst que la majoria de partits, sobretot els dels equips més importants, es juguin en dies laborables. El fet que el campionat portuguès el disputin 18 equips, i no 20 com a Espanya, Itàlia o Anglaterra, també ha permès una menor acumulació de partits. Amb tot, al juliol, quan s'hagi de decidir el títol, la cadència dels partits augmentarà.

El retorn amb seguretat, però, no és l'única preocupació dels responsables del futbol portuguès. El grup de comunicació NOS, fins ara patrocinador de la Lliga, ha anunciat que no renovarà el contracte, que venç el juny del 2021. La companyia patrocinava el torneig des del 2015.

Anar al contingut