El reticent Bob Dylan ja té finalment el seu Nobel

Quatre mesos després de la cerimònia d'entrega oficial i d'incertesa sobre si el músic accediria finalment a recollir el guardó
El reticent Bob Dylan ja té finalment el seu Nobel
Estocolm

El reticent Bob Dylan ja té finalment el seu Nobel

Quatre mesos després de la cerimònia d'entrega oficial i d'incertesa sobre si el músic accediria finalment a recollir el guardó
Redacció Actualitzat

Bob Dylan no va fer cap referència al Nobel de Literatura en la seva actuació a Estocolm

Ha costat, però finalment Bob Dylan va recollir dissabte el premi Nobel de Literatura a Estocolm. Un diploma i una medalla que premien les seves lletres.

Fa quatre mesos, Dylan va ser el gran absent de la cerimònia d'entrega dels premis a Estocolm. En el seu lloc hi va enviar la seva amiga Patti Smith, que es va convertir en la protagonista inesperada de la gala amb la seva interpretació emocionada.

Dylan ha recollit el premi en una discreta trobada a porta tancada amb els acadèmics suecs que l'han distingit per la seva poesia i les seves lletres. La web de l'acadèmia dels Premis Nobel informa de l'entrega del premi.

Ara falta que Dylan faci el discurs d'acceptació del Nobel per poder cobrar els gairebé 900.000 dòlars amb què està dotat el premi. Dylan podria optar per gravar en vídeo el seu parlament, però també hi ha veus que apunten que els tres concerts programats a Suècia per l'1, 2 i 9 d'abril servirien de contrapartida a la lectura pública del discurs. En tot cas, sigui quin sigui l'opció triada, hi ha una data límit: el 10 de juny.

Expliquen que han estat 12 acadèmics els que han fet l'entrega a Dylan de la medalla que l'acredita com a Nobel de les lletres:

"Els ànims eren alts. Hi havia xampany. Vam dedicar una estona a observar de prop la medalla d'or, en particular el dors amb una imatge d'un home jove que assegut sota d'un arbre de llorer escolta a la Musa. I una inscripció de l'Eneida de Virgili que diu: Inventas vitam iuvat excoluisse per artes."

 

 

No hi ha imatges de la cerimònia oficial d'entrega del Nobel a Bob Dylan.

Només dos dels acadèmics, Horace Engdahl i la secretària permanent, Sara Danius, han confirmat a la televisió sueca SVT que el premi ja s'ha entregat al cantautor nord-americà. La confirmació l'han fet a les portes del concert que el músic nord-americà ha fet aquesta nit a la sala Waterfront de la capital sueca.

 

 

En les escasses dues hores de concert, l'estrella de rock (i ara de la literatura), no ha fet cap referència al premi... unes paraules que segur que esperaven els seus entregats seguidors suecs.