Mapa amb la formació guanyadora d'aquest 28M a cada secció censal de Lleida

El resultat de les eleccions a Lleida, barri a barri: què han votat els teus veïns?

Mapa interactiu amb els vots i el partit guanyador en les eleccions municipals d'aquest 28 de maig a la ciutat de Lleida

Francesc Bigorra / Montse Enrubia / Ferran VilaActualitzat

Les eleccions municipals d'aquest diumenge, amb la victòria de Fèlix Larrosa, han deixat un mapa de la ciutat de Lleida molt diferent del d'ara fa quatre anys, quan va guanyar ERC, encara que per un estretíssim marge de vots.

De les 81 seccions censals que hi ha la la ciutat, el PSC s'ha imposat en 70, el PP en 5 i Junts en 4. També hi ha hagut un empat entre el PSC i Junts, al voltant del carrer d'Humbert Torres, i un altre entre el PSC i el PP, a la zona de l'avinguda de Madrid i el Canyeret.

El 2019, ERC va guanyar en 43 seccions censals, i ara no ha guanyat en cap. El PSC ha aconseguit passar de 29 a 70 i guanya als barris més poblats de la ciutat, així com a zones de la perifèria com Llívia, Gualba, Pardinyes, el Secà de Sant Pere, Balàfia o Magraners.

El PP ha aconseguit la victòria en cinc seccions: una a la Zona Alta, i també al voltant de la parròquia de Sant Ignasi. El 2019, en quatre d'aquestes seccions hi va guanyar ERC i en una el PSC.

Pel que fa a Junts, s'ha imposat al barri del Joc de la Bola, part de Ciutat Jardí o la secció de la Caparrella.

En conjunt, el PSC de Fèlix Larrosa ha aconseguit la victòria amb 9 regidors i seguit a molta distància del PP, ERC i Junts, amb 4 cada un. El PSC havia guanyat totes les eleccions a Lleida des de l'establiment de la democràcia, excepte les últimes, que ERC va guanyar i va pactar amb Junts.

Fèlix Larrosa celebra el triomf del PSC a la ciutat de Lleida
Fèlix Larrosa celebra el triomf del PSC a la ciutat de Lleida (ACN)

Què és una secció censal?

La secció censal és la unitat més petita amb què es comptabilitzen els resultats electorals.

En total, a Catalunya n'hi ha més de 5.000, tot i que hi ha casos en què tot un municipi és una sola secció censal i algunes ciutats tenen desenes de seccions censals. A Barcelona, per exemple, n'hi ha 1.068.

El mapa inclou els partits que han obtingut com a mínim un 1% de vots a la ciutat. Les dades han estat facilitades pel Ministeri de l'Interior i són provisionals. Les geometries de les seccions censals són de l'Institut d'Estadística de Catalunya i de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (2023).

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023
Anar al contingut