Carme Ruscalleda a la cuina del restaurant Sant Pau (EFE)
Carme Ruscalleda a la cuina del restaurant Sant Pau, en una imatge d'arxiu (EFE)

El restaurant Sant Pau de Tòquio dirigit per Carme Ruscalleda tancarà després de 19 anys

El motiu són desavinences econòmiques amb l'hotel on està situat, però el propietari del restaurant diu que la col·laboració amb Ruscalleda continuarà

Josep Maria Camps ColletActualitzat

Després de dinou anys, el restaurant Sant Pau de Tòquio, al Japó, dirigit per la xef Carme Ruscalleda, tancarà el 2 de setembre, i fins llavors s'hi oferirà "un menú degustació especial".

Ruscalleda ha explicat que les raons del tancament són les desavinences econòmiques amb els responsables de l'hotel The Kitano, on el restaurant s'havia traslladat fa quatre anys.

Malgrat el tancament, al perfil d'Instagram del restaurant s'ha anunciat que el lligam entre Ruscalleda i el propietari, Yuji Shimoyama, seguirà en el futur:

"Malgrat el tancament, la xef Carme Ruscalleda, la primera dona del món amb set estrelles Michelin, no es jubila: la nostra relació amb ella continuarà i potser us sorprendrem amb alguns nous reptes."

La versió japonesa del Sant Pau a Tòquio va obrir al públic el 2004 per la insistència de Shimoyama, entusiasmat amb la seva cuina, i va arribar a aconseguir dues estrelles Michelin, de les quals ara mateix en mantenia una.


Tancarà l'últim Sant Pau

Ruscalleda ja va tancar ara fa quatre anys i mig el restaurant on es va fer coneguda, el Sant Pau de Sant Pol de Mar, que havia fundat el 1988 amb el seu marit, Toni Balam, com a continuació de la botiga d'alimentació familiar.

Des del 2009 Ruscalleda i el seu fill, Raül Balam, s'encarreguen del restaurant Moments, de l'hotel Mandarin Oriental de Barcelona.

Amb les tres estrelles del primer Sant Pau, les dues del de Tòquio, i les dues del Moments, Carme Ruscalleda ha arribat a tenir set estrelles Michelin, la dona al món que més n'ha tingut alhora.

Pel que fa al Sant Pau de Sant Pol, la meitat es va reconvertir en un bar regentat per la filla i el gendre, i l'altra meitat fa poc que ha obert com a restaurant amb el nom de Cuina Sant Pau i que porta el fill Raül.

 

ARXIVAT A:
Gastronomia
Anar al contingut